Ny storsatsning på klubblokaler i Slakthusområdet – "från ikoniska Förbindelsehallen till skitiga källaren"

I vår öppnar huvudstadens nya nöjesdistrikt som går under namnet Distriktfem. I ett pressmeddelande beskrivs det som "Stockholms största kultursatsning" med nio nya lokaler för musik, konst, kultur och mat.

– Efter år av rivningskontrakt och pandemitjorv känns det otroligt mäktigt att kunna stoltsera med ett helt distrikt. Vi vill rita om kartan för stadens kulturella landskap och erbjuda en plats där du kan hänga från morgonkaffet till sista svettdroppen på småtimmarna. Från ikoniska Förbindelsehallen till skitiga källaren, säger Thea Mårdbrant, vd på Fållan, i pressmeddelandet.

Det handlar alltså om nio olika lokaler där kapaciteten sträcker sig från 50 till 3000. Här ingår Fållan med plats för 2000 besökare samt Lilla Fållan, en intimare klubblokal för 400 personer. I distriktet ingår också norra Förbindelsehallen med plats för 3700 besökare, och Fållan Park som blir Fållans utegård med plats för mat och spelningar. Till hösten öppnar även en ny bar och fler satsningar släpps senare i vår. Premiär för "distriktet" blir den 27 april med Kind People Club.

Bakom satsningen står Kulturarenor AB, som även står bakom bland annat Trädgården och Under Bron, B-K och Eden. I pressmeddelandet beskrivs hur Distriktfem "vill ta vara på grundvärden som gemenskap, öppenhet och kreativ höjd". Distriktfem vill även positionera sig som ett svar på Stockholms kulturlivs utmaningar ned nedläggningen av klubb- och livescener samt upplevda kulturella begränsningar.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Bild:STHLM Night

Skriv en kommentar