VR-film om acid house och "ravekulturens glansdagar" visas i Stockholm

Just nu, och fram till den 10 mars, pågår Tempo Dokumentärfestival i Stockholm. Som en del i programmet visas VR-filmen In pursuit of repetitive beats från 2022. Filmen, eller upplevelsen som den också kallas, beskrivs som en "rolig, omtumlande och multisensorisk tidsresa till ravekulturens glansdagar".

Bakom filmen hittar vi producenten och dj:n Darren Emerson, som även har ett förflutet i gruppen Underworld.

Här följer hela beskrivningen av filmen och upplevelsen:
Det är 1989 och tomma lagerlokaler över hela Storbritannien fylls med pumpande acid house. Samtidigt sätter polisen in alla resurser för att stoppa de olagliga festerna. Du och dina kompisar har fått tag på en flyer, och via ödsliga parkeringsplatser och telefonkiosker leder jakten till en euforisk acid house-fest. I den här VR-upplevelsen får du uppleva det förflutna med flera sinnen! Du möter klubbarrangörer, dj:s och polisens anti rave-avdelning i en lekfull tidsresa i neon.

Mer information och biljetter finns här.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar