Ny satsning på nattlivet vid Medis – "liknar inget annat vi har sett"

Den 1 juni 2024 lanserar nöjesdestinationen Biblioteket Live vid Medis sin nya nattlivssatsning Biblioteket Natt som ska bjuda på "en sommar fylld med glädje, musik och äventyr". Satsningen kommer ha öppet 22-03 fredagar och lördagar fram till sista veckan i juni, då även torsdagar och söndagar öppnas upp.

Bakom satsningen står bland annat Hampus Wrethagen, som tidigare arbetat med Tranan bar.

– Vår huvudsakliga fokus på Biblioteket Natt kommer vara att lyfta fram lokala talanger både från det äldre gardet och nyare förmågor samt sträva efter så stor mångfald som möjligt i våra bokningar. Vid valda tillfällen kommer vi även bjuda in några av våra internationella favoriter, säger Hampus Wrethagen, nöjesansvarig Biblioteket Natt, i ett pressmeddelande.

Hampus fortsätter med att beskriva lokalerna, som är k-märkta och belägna i det före detta biblioteket vid Medborgarplatsen.

– Lokalen är fantastiskt inredd, liknar inget annat vi har sett och eftersom det är flera våningar och lokaler så blir det en väldigt trevlig upplevelse där man kan gå runt för att hitta den perfekta platsen. Vi kommer ha ett stort dansgolv, ett mindre dansgolv, en bar med spontandans och sedan en lokal för mingel och fest. Allt som allt är det fyra olika "musikkällor", säger han.

Under premiärkvällen den 1 juni lirar norske Prins Thomas, och popduon Say Lou Lou spelar live. Bland övriga dj:s denna kväll hittar vi namn som Mattias El Mansouri, Studio Kollektivet och Tonotopi.

Går det att berätta något mer om vad som finns i kikaren för oss som gillar elektronisk klubbmusik?
– Vi har mycket saker i kikaren och det kommer bli många roliga saker som kommer att hända nu under sommaren. Vi kommer först börja med fredagar och lördagar och varje kväll vi har öppet kommer det vara någon form av elektronisk musik. När det kommer till bokningar och sådant så representerar vår premiärkväll rätt bra vad man kommer att kunna vänta sig, säger Hampus Wrethagen på Biblioteket Natt.

Det har ju varit klubbevenemang på Biblioteket Live löpande. Vad innebär startskottet för Biblioteket Natt rent konkret?
– Det har varit evenemang då och då men då har det varit bara i en av lokalerna. Jag och min kollega David tar över nöjet i hela huset vilket är flera golv, mat serverat på natten, flera barer spridda över flera våningar. Det kommer finnas en röd tråd i det musikaliska tänket över hela huset också. Vi kommer inte in som utomstående klubbarrangörer utan vi jobbar med nöjet under ägarna på krogen.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar