Ny festival intar det gamla värmeverket i Bredäng – svettiga klubbkvällar utlovas

Den 30–31 augusti 2024 arrangeras en ny festival vid namn Underverket Festival på den stora panncentralen Värmeverket i Bredäng. Festivalen beskrivs som en hyllning till kreativitet och här utlovas allt från genreöverskridande musikframträdanden, svettiga klubbkvällar och experimentiella konstutställningar till inspirerande föreläsningar och workshops samt mat och dryck.

Nyligen släpptes de första akterna, och här återfinns till exempel dj:s som Nastia och MARRØN samt artisterna Mura Masa, Meg10 och BIJI.

– Dessa fem akter hintar om hur lineupen och programmet kommer att se ut sen när det är färdigställt. Vi nischar oss inte i en genre men den röda tråden genom programmet är den starka drivkraft att få göra sin röst hörd, och kanske också att göra lite motstånd mot mainstream-kulturen. Våra genrer har alla fötts ur en aktivism eller rörelse och vi ser våra artister som kulturella rebeller, säger Fares Hamed som är festivalgeneral och Director of Creative Services på Värmeverket i ett pressmeddelande.

Värmeverket i Bredäng är ett ideellt kreativt nav dedikerat till samarbeten mellan kreatörer och artister.

Mer information om Underverket Festival finns via hemsidan eller Instagram.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar