Sommarklubben Ranunkel vill skapa fester med magi, skönhet och genuin gemenskap

Den somriga klubbsatsningen Ranunkel hade premiär förra året, och nu är årets säsong igång med fokus på klubbkvällar som är mer än bara en fest. Arrangörerna, som arbetar under namnet Nattöga, beskriver hur de vill skapa varma och härliga upplevelser med atmosfär, magi och skönhet.

– Det är ett flertal gäster som senaste året kommit fram till oss och innerligt tackat och sagt att dom äntligen hittat ett hem på våra events. Det måste vara det finaste man kan få höra som arrangör, det är ju precis det vi vill åstadkomma, säger Natalie Dos Santos som tillsammans med Jonas Björlin står bakom konceptet.

Nu på onsdag den 5 juni är det dags för årets andra fest med musik från Berlin-baserade Acid Pauli samt Fabian Tanz, Miss E & Jan Vall och Bjoerlin. Platsen för detta är The View nedanför Nordiska museet på Djurgården.

– Venuen är ett glashus med svårslagen med utsikt över vattnet och slottet. När vädret tillåter så öppnas taket upp för en open air-upplevelse, och när mörkret faller stängs taket vilket skapar mer klubbkänsla, säger Jonas Björlin.

Vilken lucka i stans klubbutbud fyller ni med era koncept?
– När vi talar om att skapa en atmosfär av genuin gemenskap och radikalt självuttryck, då är det hos oss det händer. Vi är stolta över att vara värdar för en unik upplevelse som samlar en eklektisk mix av individer, alla drivna av en gemensam längtan efter att uttrycka sig fritt och i harmoni med andra, även om de var totala främlingar när de först klev genom våra dörrar, berättar Jonas Björlin och fortsätter:

– Vår passion för elektronisk dansmusik sträcker sig bortom genre-definitioner och BPM-takter. På Nattöga omfamnar vi en mångfald av ljud som är varma, pulserande och organiska, med en touch av mångkulturell influens som förenar både lokala talanger och internationella artister.

Vad har ni valt namnet Ranunkel för era sommarklubbar?
– Det har naturligt fallit sig att våra klubbar har blomnamn, vi är båda stora fan av det gamla "tantiga" hemmet. Blommiga tapeter, mycket färg och värme som blandas upp med elektronisk musik och neon, det syns tydligt i alla våra dekorationer, säger Natalie Dos Santos.

Efter festen den 5 juni så återkommer Ranunkel ytterligare två gånger denna säsong, den 13 juli samt en säsongsavslutning i augusti. Till juli-datumet flyger man dessutom in Armen Miran från Los Angeles.

Och om man vill fortsätta ta del av ert uttryck även efter sommaren?
– I september skiftar vi tillbaka till Dahlia Nights och kommer att husera inomhus igen. Vi har alltid letat efter lite udda lokaler när vi kör våra fester, och det kommer fortgå under höst och vinter. Men att det händer något varje månad, det kan ni räkna med, säger Natalie Dos Santos.

För att hålla dig uppdaterad, följ arrangörerna Nattöga på Instagram eller Facebook.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar