Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

MIN MÅNAD

Oktober

Dags för månadens inlägg igen! Här får ni ta del av några höjdpunkter från min agenda för månaden som kommer, kan inte fatta att det redan är oktober.

Dramaten

Andra dagen in i oktober gjorde jag något som jag inte gör lika ofta som att gå ut och äta, jag och min mamma gick på Dramaten för att se en så kallad ”Performance Lecture”. Den hette ”Om rädsla” och var en enkvinnasföreställning (hehe). Tyvärr, förutom att själva upplevelsen i sig är mysig, så var denna föreställning inget som gjorde större intryck på mig. Två av fem stjärnor.

Nice & Fox Amphoux, Aix-en-Provence

L’anniversaire de Ruben lyder inbjudan som tar mig till Frankrike första helgen i Oktober. Jag flyger till Nice och spenderar en natt där, ansluter med ett gäng vänner och bilar sedan upp till Ruben och Veronica som tar emot oss i Fox Amphoux. Det blir en helg fylld av franska viner och massa festligheter!

Marias födelsedag

Väl hemma i Sverige igen väntar min bästa (och äldsta) väns födelsedag, vilket vi ska fira på mitt älskade favoritställe L’avventura - äntligen!

Invigning av Nobelmusuem 

Efter fem års renovering öppnar äntligen Nationalmuseum! En kväll man sent ska glömma och röda mattan utlovas! Ska bli så spännande! 

Lugn och ro

Om man inte redan har förstått det så längtar jag verkligen efter lugn och ro. Min kropp, stackars kropp, skriker efter sömn, långa promenader, hälsosam mat, träning... Min hjärna vill läsa böcker och yoga. Från och med oktober fram till jul har jag lovat mig själv att tand hand om mig, komma tillbaka till rutiner, hålla ordning, komma i fas. I dessa händelserika tider känns det som jag alltid har tusen bollar i luften, men också som att jag alltid ligger efter - detta måste det bli ändring på, så att jag kan slappna av med gott samvete. Jag hoppas att ingen bjuder in till roliga fester eller spektakel fram till årskiftet! 

A simple favor

Bio! Varför går man så sällan på bio? Det är ju typ det mysigaste som finns. Jag har längtat efter att A simple favor ska komma på bioduken, och nu har den det. Är man som mig ett fan av The woman on the train ska man tydligen gilla denna!

September

Jag har kommit på ett nytt, återkommande inslag i bloggen som jag tänkte kunde vara roligt att testa. Varje måndag har jag mitt "Monday mood" vilket berättar lite mer om mitt humör inför veckan, mina känslor och tankar. Nu tänkte jag införa "Veckans planer" som ni rutinerade blogg-läsare säkert sett hos en och annan bloggare, men jag kommer att göra detta månadsvis istället. Varje månad delar jag med mig om jag vad som händer i mitt liv, vad jag har inplanerat och vad som är på gång. Jag kickstartar med september månad, som också är min månad (jag fyller år då). Hoppas ni gillar!

Bilden ovan är tagen första söndagen i september, det var sommarvärme och lättklätt folk flockades på gatorna.

Samarbeten
Den här månaden kommer jag att göra två superroliga samarbeten! Ett med ett svenskt smyckervarumärke som jag länge tyckt om! Det andra varumärket är också svenskt, inom livsstil och accessoarer. Så mycket mer kan jag inte säga just nu, men bäst gör ni i att hålla utkik på min Instagram men även här i bloggen.

Köpenhamn
Nästa helg åker jag till Köpenhamn med världens härligaste gäng på Thatsup. Vi kommer att bo på fantastiskt fina Nobis Hotel (bara det!), äta massa gott, gå på Tivoli, dricka drinkar... dit blir en helg fylld med massa roligt tror jag. Så härligt att kicka igång hösten med en härlig weekend-resa.

Lägenhetsvisning
Som jag hintat lite om så har jag hållt på och fixa min lägenhet, det vill säga styla den. Den har varit väldigt kal och opersonlig, absolut inte varit ett hem men nu är den faktiskt riktigt mysig! Så nöjd med mitt val av att byta lite interiör-stil, förut har jag varit inne på lite mer Art Deco men nu valde jag att satsa på lite mer retro, det passade lägenheten bättre. Nu är den verkligen hemtrevlig! Men, tanken är att jag ska sälja den och få en nystart någon annanstans, så nästa vecka (tror jag) kommer den att komma upp hos min mäklare. Jag kommer såklart dela detta här!

Jag fyller år!
Lördagen den 29 september (lyckan i att fylla år på en lördag) är det min tur att fylla 27 år (jag är alltid, precis som när jag skulle skriva detta, tvungen att tänka efter hur gammal jag är - just nu pendlar jag mellan 26/27/28). Jag vill maxa dagen, självklart börja med klassisk födelsedagsfrukost (i vå familj får man alltid tårta och blommor på sängen), kanske följa upp med ett spa besök och en bubbel-lunch med vänner. Kvällen är bokad med alla tjejerna, vi ska ut och äta på ett riktigt härligt ställe. Där kan vad som helst hända.

Min finaste Alfons skulle även fyllt 15 år den 20 september, det är hans första födelsedag efter han gick bort, så det blir en speciell dag att minnas världens finaste vän och familjemedlem.

Jobb
I veckan hade jag ett väldigt härligt möte och jag gick därifrån med en ny uppdragsgivare, något jag verkligen ser fram emot att sätta tänderna i. Förutom det är det verkligen högproduktion nu, det är mycket att göra på alla fronter så det gäller att man är fokuserad och ger järnet, för allt är så roligt! Men det känns som att mina jobbiga veckor börjar lägga sig bakom mig, lite träning och mer tid för utomhusaktivit på det kommer göra susen. Tips! Nya numret av STYLEBY kom i veckan där ni kan hitta en och annan artikel skriven av mig, för den som fortfarande uppskattar att läsa en tidning.

Viktigast av allt
Det största som någonsin kunde hända i mitt och min familjs liv har redan hänt den här månaden. Det är så stort och svårt att ta in, och jag känner att jag skulle vilja skriva och berätta men jag får göra det lite längre fram när jag inte är mitt i det.

xx