Klockan närmar sig två på natten och min urinblåsa värker. Jag har inte kastat vatten sedan tidig kväll, och sju Red Bull senare börjar läget bli akut.
Jag sätter på en sexminutersdänga och rusar genom folkhavet i sikte mot personaltoaletten. I köket passerar jag en livlig och glad folksamling i spritluckan. Platschefen är dirigent, men jag hinner inte reflektera över vilka de övriga är. 
Efter ett halleluja-moment på muggen rusar jag tillbaka bara för att bli stoppad av Platschefen.
– Niko, hälsa på Sean Banan!
Och där står han. Herr Banan. Jag agerar reflexmässigt.
– Jag har bråttom, men ta min banan, säger jag och sträcker fram mitt bananformade visitkort.
Sean Banan tittar på det och rynkar på näsan.
– Det här är ju varumärkesintrång! utbrister han.
– Måste springa. Ta det med min agent, säger jag och pekar på Platschefen och krigar sedan vidare i jakt på mitt dj-bås.


Skriv en kommentar

Kära Niko,
Tack för en stundtals mycket trevlig blogg. Jag har följt dig under en period och undrar varför du med ditt stora intresse för elektronisk musik och yrkesval inte tagit steget att lärt dig producera musik? Jag vet att Barakus finns, men det är ju ett samarbete liksom de andra låtar du varit del i. Skulle vara intressant att veta varför du inte tagit steget :).

Med all välmening,
ASD

Nicklas J.
· Svar till asd

Hej, och tack för din kommentar. Jag skulle önska att fler valde att ta till tangentbordet i den här bloggen. Ska jag vara ärlig så har jag "producerat" musik på olika nivåer sedan högstadiet då jag köpte Reason för första gången (någon gång under sent 90-tal). Debutsingeln Barakus (2010) var absolut ett samarbete med Kaveman, men jag förstår inte riktigt vad problemet ligger i att samarbeta. Visa hela »

Tack för ditt svar, kära Niko.
Jag förstår ditt resonemang och kan inte annat än att hålla med om att samarbete är nödvändigt både i samhälle och kultur för att drivas framåt, jag har ingenting emot samarbete som sådant. Men samarbete innebär att man som åskådare inte alltid ser den individuella kreativiteten och storheten i ett verk. Om da Vinci hade målat Mona Lisa tillsammans med tre andra re... Visa hela »

Nicklas J.
· Svar till asd

Jag förstår din poäng, dock så radar du upp två exempel på dj-konstellationer där varken An21 eller Andreas Backwall har släppt i eget namn (rätta mig gärna om jag har fel). I framtiden kanske jag släpper solomaterial men jag trivs bra med att brainstorma med andra kreativa människor. Kul att du följer mig, om du orkar vänta en tid så kommer du få höra en hel del spännande material från mig fram... Visa hela »

Kommentera