Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

När jag säsongsjobbade i dj-båset på en nattklubb på Gotland hade jag en dj-kollega som var lite speciell.
Han hade till och från haft en intim relation med en tjej i personalen vilket alla vi andra småretade honom för. Vi hade till och med en sång om detta, en rewrite på dåtida hiten Gasolina (väldigt fyndigt).

En sen kväll, alkohol inkluderat, kom ämnet på tal. Dj:en svor då till krögaren att han skulle avsäga sig all lön han jobbat ihop under sommaren om han skulle begå "misstaget" att ha samlag med tjejen i fråga. De skakade hand på saken. Det handlade om ett femsiffrigt belopp.

Krögaren, en listig figur, tog det hela på stort allvar. Han gav sig fan på att avslöja syndaren mitt i akten och en kväll fick han sin chans. Han erhöll ett tips om att full aktivitet pågick på plattvändares rum och begav sig dit.

Dörren var låst. Så krögaren knackade och skrek och min stackars dj-kollega fick panik.
Han var tagen med händerna i kakburken men hade inte gett upp.
Rummet han befann sig i låg drygt tre meter över marknivå, på andra våningen.
”Jag hoppar”, tänkte han.

Foten bröts i fallet. Resten av sommaren gick han med kryckor.
Jag är inte helt säker men jag tror att han fick sin lön till slut.

Skriv en kommentar