Tisdagen den 23:e feb
Morgonen har varit händelserik. Vi vaknade kl 05:00 för att filma soluppgången. Där satt vi ute bland majsfälten. Utsikten över den vackra naturen och soluppgången här i byn är obeskrivligt. Efter frukosten filmade vi barnen när de gjorde sig i ordning till skolan. Vi gav oss iväg till skolan och filmat hela morgonen. Jag fick hålla tal för alla barn och fick en del frågor om dokumentären och om hur det är att bo i Sverige. Det är helt otroligt hur disciplinerade de är.
Väl tillbaks hos Joshua, vid tiotiden, bevittnade vi slaktandet av en get. Det kändes väldigt märkligt och jag fick många tankar i huvudet. Jag bara stod där, hörde hur geten skrek och så småningom bara avled. Jag och Winston stod kvar en lång stund, stirrade och såg allmänt chockade ut. Se bilden och avgör själv.
Medan Joshua och hans bror rensade geten utförde vi några intervjuer och sedan var det dags att grilla.
Det var otroligt hett ute. Köttet från geten låg i en hink. Hundratals flugor svärmade omkring. Köttbitarna grillades på grillen. Med händerna vände Joshua revbenen och levern. Joshua vände sig till mig och gav mig en bit. Jag som faktiskt gillar lever trodde att det var just det jag fick och med stor glädje stoppade jag in det i munnen. Någonting sprack i munnen på mig när jag började tugga. Smak av någonting annat än lever tog över mina smaklökar. Winston stod länge och bara stirrade på mig, "good?" fick han ur sig. Hans såg allmänt chockad ut. "Ja, jag gillar lever." säger jag. Då börjar Joshua skratta som berättar att det faktiskt var ett gethjärta...
Japp, det är inte lätt att anpassa sig till deras matkultur. Men jag är glada att de tyckte om det och njöt av varenda bit.
Skriv en kommentar