Luciafirande i Stockholm

Luciafirandet den 13 december är en trevlig tradition som förknippas med årets mörkaste dag, lussekatter och självklart den vitklädda Lucia med sin krans av levande ljus. Luciatåg har funnits med som en jultradition från slutet av 1700-talet och är än idag en högaktad högtid. Varje år arrangeras flera luciatåg, konserter och aktiviteter på denna dag, här guidar vi dig till var du kan fira Lucia i Stockholm 2018.

Storslagen luciakonsert

Ta del av en klassisk luciakonsert som inleds i den mörklagda kyrkan med djupa bastoner och medeltida mystik blandat med kulning och körsång. Sedan intar Lucia och hennes följe med sång och sprider ljus med de välkända melodierna.

Lucia på Skansen

På Stockholms eget friluftsmuseum och djurpark firas Lucia i dagarna tre, på traditionellt vis. Skansen egen lucia uppträder med följe på Sollidens scen på lördagen, men redan under torsdagen kan du ta del av olika aktiviteter, luciakonsert, historik och så vidare.

  • Adress:
    • Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården

Soulfylld Lucia

Get Up Soul Choir kommer till Clarion Hotel Stockholm för en annorlunda och svängigare typ av luciakonsert. Under kvällen framförs låtar med inspiration från den amerikanska gospeltraditionen såväl som dagens soulartister. Konserten är gratis och självklart bjuds det på pepparkakor till.

Stockholm City Voices

Ta dig till Skeppsholmen och njut av en gnistrande luciakonsert med den flerfaldigt topplacerade kören Stockholm City Voices, med gästartist Anna Larsdotter Persson, klassisk sopran. Under kvällen får du ta del av en traditionell jul och luciarepertoar med överraskningar och lussefika.