Aloha Mahalo, Stockholm

För ca 3 år sedan var jag och min sambo på livets resa, Hawaii! Den resan hamnar definitivt på topp 3 av alla resor vi gjort tillsammans. Allt var så där löjligt perfekt ni vet? Vart vi än kom möttes vi av leende hula-hula dansare, kritvita paradisstränder och brunbrända beach bums med en surfbräda under armen. Kan ni föreställa er något mer ikoniskt? 

Kulinariskt sett var det helt jävla magsikt! Dra-mig-baklänges-bra var det. De har kommit så långt med sitt miljötänk och den vegetariska kulturen är ganska etablerad om man jämför med många andra delar av USA. (Man kan inte ens tro att man är i USA. På Maui, där vi spenderade mest tid, finns det inte ens plastpåsar och nedskräpning är ett brott du tvingas betala 500 dollar för. Borde det inte vara så överallt?!) Okej, lång parentes hehe.. men när vi var där hade inte den här veganska-acai-smoothie-bowls-trenden riktigt slagit så hårt här i Sverige och jag kommer så väl ihåg när jag gjorde min allra första pokébowl hemma som en liten teaser åt min sambo innan vi skulle åka. Det var en sensation! Då kunde man inte få tag i det någonstans här (vad jag vet).. alla dessa underbara små ställen har poppat upp de senaste åren och vilken hit va?!

Jag åt acaibowl varje dag till frukost med färskt kokosvatten till, en pokébowl till lunch, en ananas-smoothie till mellis och ”the daily catch” till middag. Ja, ni hör ju hur bra det låter? Drömmer mig tillbaka var och varannan dag. Nu ska inte detta inlägget handla om vår Hawaii resa, utan om ett ställe som gör mig påmind om hur hemskt gärna jag vill tillbaka dit, Mahalo. Har ni varit där?

Det ligger ett på Söder och ett nyöppnat i Vasastan. Cafét på Söder är betydligt mysigare om ni frågar mig. Det är alltid mycket folk och den veganska menyn är väldigt poppis. Här hittar du en salig blandning av smaker och deras acaibowls är så galet goda! Jag upplever dock att de var bättre förr… varför är det alltid så? När ett ställe blir sjukt poppis och välbesökt så blir det ofta sämre, men ändå vallfärdas folk dit? Jag diggar ändå deras smoothies, juicer och de har så himla goda sallader. Perfekt ställe att gå på en after workout med en kompis. Jag beställer gärna en Acai loco, Knivsöder eller Go bananas.

Adress: Hornsgatan 61, Söder el. Odengatan 26

Skriv en kommentar

Agnes L.

Så Hawaii är alltså fortfarande värt att åka till? Jag och maken pratade om det nyligen eftersom vi vill dit men tror att det är så överexploaterat...

Kommentera