Le Pub

4,2
5 betyg
$$-$$$
Bar
Restaurang
Le Pub
4,2
5 betyg

Vitkalkade väggar, grovhuggna golvplankor och balkar i taket sätter touch på Le Pub i Linné. Här har ett flertal olika verksamheter legat genom åren. Sedan lokalen byggdes 1884 har den använts till ishus för att förvara isblock i till att, som nu, vara restaurang. Förutom att servera franska bistrorätter såsom moules frites, chèvre chaude och rustika grytor, bjuder stället in till afterwork flera kvällar i veckan.

Mitt bland Långgatorna i hjärtat av Linné hittas denna unika lokal med historiska vibbar. Hit kan du komma för middag såväl som för ett par sociala glas. Här finns även ställets egen vinkällare, där du som privatperson eller företag kan hyra ett eget vinfack. Dammiga buteljer, levande ljus och gedigna träbord ger källaren dess sydeuropeiska inramning.

Med det franskklingande namnet antyds att menyn bjuder på en del rätter med influenser från det rustika franska köket. Tanken är att du ska kunna trilla in på en bit mat som både är mättande och samtidigt prisvärd. Le Pubs stående moules frites är en omtyckt klassiker som även dyker upp under ställets populära afterwork varje måndag till fredag.

Restaurangen, mitt i Göteborgs mest pubtäta område, erbjuder en mängd olika öl- och cidersorter där sortimentet är levande och ofta gästas av olika bryggerier. För den som föredrar vin i glaset serveras ett brett sortiment av viner från Frankrike och Nya Världen.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Le Pub Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
5

Recensioner av Le Pub

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Mysigt ställe men maten har aldrig varit någon fullträff tyvärr. Tror dock jag endast ätit musslorna och de har varit lite smaklösa och överkokta varje gång. Det andra kan säkert vara gott! Bra utbud på öl och vin!

Verkligen trevliga luncher och ett gott utbud av öl och vin. Miljön i sig är unik och man trivs bättre ju längre man sitter.

Schysst mysfaktor när vi varit här

Väldigt trevligt ställe! Menyn är spännande och maten brukar överträffa förväntningarna! Det märks på personalen att de trivs, fantastisk service!

Listad i: Varit Göteborg

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
5

Representerar du Le Pub?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Le Pub?

På Le Pub serveras bland annat:

  • Franskt
  • Pubmat
  • Europeiskt
  • Internationellt

Vad kostar det att äta på Le Pub?

Le Pub ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$)/Mellanklass ($$$).

Vilken typ av bar är Le Pub?

Vi har klassificerat Le Pub som:

  • Ölbar
  • Pub
  • Vinbar

Vilken typ av stämning är det på Le Pub?

Vi skulle beskriva stämningen på Le Pub som mysig och lite lugnare.

Var ligger Le Pub?

Le Pub ligger på Nordhemsgatan 22-24, 413 03, Linné. I närheten ligger Tredje Långgatan.