
Bästa restaurangerna på Hisingen
Uppdaterad 3 nov 2022
Frågar man en Hisingsbo så har Hisingen allt. Invånarna på Sveriges femte största ö är lokalpatriotiska som få och det är lätt att förstå varför. Hisingen sjuder av liv och öns mångfald gör att utbudet av restauranger är rikt och varierat. Här hittar man både klassiska italienare, vegansk junk food, turkiska kolgrillar, trendiga burgarhak, hemliga speak easy-restauranger och Göteborgs enda techno-poolbar. I den här guiden har vi samlat riktigt bra restauranger på Hisingen och vi hoppas att du ska gilla Hisingen lika mycket som öborna själva gör!
Bästa restaurangerna i varje stadsdel:
Två Feta Grisar
Ringögatan 10, Hisingen





Mat och bärs på Ringön
På Ringön huserar bryggeriet Två Feta Grisar med tillhörande restaurang Two Fat Pigs. I restaurangen görs all mat från grunden och kockarna använder och återanvänder gärna produkter från bryggeriet i matlagningen – mer lokalproducerat än så blir det knappast. I den industriella restaurangen står smårätter med smaker från bland annat Asien och Belgien på menyn. Dessa paras självfallet bäst ihop med öl från bryggeriet.
Jenin Grill
Magnetgatan 6, HisingenPalestinsk speak easy-grill
Den välbesökta kolgrillen Jenin är något av en speak easy-hemlis i stan, om än en ganska illa dold hemlighet. Trots att den är belägen på lagom svårtillgängligt avstånd, mitt i ett industriområde, vallfärdar folk dit för den berömda, palestinska maten. Hemmagjord falafel, grillspett, hummus och baba ganouj serveras pinfärskt och till schyssta priser. Orginalgrillen har blivit så populär att den ynglat av sig i form av Jenin Grill 2 och Jenin Grill 3.
Feskar Brittas Kro
Dockepiren, Eriksberg, HisingenGöteborgsromantik på högsta nivå
Jahopp, vad är väl essensen i Göteborgsromantik om inte att äta skaldjur på en pråm i hamnen? Det är precis vad man kan ägna sig åt på Feskar Brittas Kro, fiskekrogen som huserar på en träbåt i Eriksbergshamnen. På menyn finns förstås Feskar Brittas fångst, i form av både fisk och skaldjur, men även något för den som föredrar kött eller grönt. Allt som oftast är det quiz som gäller på onsdagar.
Ceviche Taste of Peru
Vågmästareplatsen, Gustaf Dalénsgatan 2, HisingenStans första cevicheria
I Peru är en stads cevicheria ofta en naturlig mötesplats och ett givet inslag i folks vardag – och att det ska vara så är ambitionen även på Göteborgs första cevicheria, Ceviche Taste of Peru. Den goda cevichen och att cevicherian är belägen i centrala Hisingens mittpunkt, Kville Saluhall, gör att detta också blivit verklighet. Både till lunch och middag fylls cevicherian av både Hisingsbor och tillresta som vill upptäcka det peruanska köket.
La Baracca Rossa
Ceresgatan 9, HisingenItalienskt och gästvänligt
Italienska La Baracca Rossa i Sannegårdshamnen har samma passion för matlagning som för gästvänlighet. Maten lagas efter italienska familjerecept och klassiker som pasta, risotto och pizza står till buds. Vinutbudet är noga utvalt och sommartid är aperol spritz på uteserveringen ett omtyckt koncept.
Sagami
Krokegårdsgatan 5, HisingenMed smak av Japan
På Sagami serveras japanska smaker med en twist till både lunch och middag. Här är de färska råvarorna i fokus, och maten tillagas med stor omsorg och känsla för tradition. Menyn bjuder på allt från sushi till poké bowls och ramen. Blir du sugen på något sött efter maten finns bland annat den japanska klassikern mochi, som görs på japanskt, klibbigt ris och sedan smaksätts med olika smaker. Du hittar även japanska drycker som hemgjord yuzu-lemonad, ocha och ramune.
Piga
Ostindiefararen 11, HisingenEn hyllning till alla pigor
Längs med vattnet på Hisingen har man inte bara en fantastisk utsikt över Göteborg och hamninloppet, det finns en rad trevliga restauranger i området också. Piga är en av dem, belägen strax intill den maffiga Eriksbergskranen. Arvet från det svenska bondesamhället och pigors hårda slit präglar matlagningen, rejäl mat lagad med mycket omsorg står på menyn.
Divan
Nordanvindsgatan 2B, HisingenEn av Hisingens bästa kolgrillar
Hisingen har blivit känt för sina kolgrillar, på ön närmast kryllar det av dem, medan de på fastlandssidan av bron är svåra att hitta. En av Hisingens bästa är den turkiska kolgrillsrestaurangen Divan. Här äter man genuin, orientalisk mat lagad efter traditionella recept. Divan serverar inte alkohol, men däremot riktigt vällagade grillrätter med kött, fisk och vegetariska alternativ.
Duy-Tan
Kvilletorget 19, HisingenVietnamesiskt till bra pris
Duy-Tan på Kvilletorget anses av många göteborgare vara stans bästa vietnameiska restaurang. I den lilla lokalen lagas genuin vietnamesisk mat, som den klassiska soppan pho, vietnamesiska pannkakor och summer rolls. Lunchtid fylls restaurangen snabbt upp och även som middag är de rejäla portionerna till plånboksvänliga priser ett populärt alternativ. Restaurangen serverar inte alkohol, men däremot vietnamesisk lemonad.
Da Bello Enoteca
Jöns rundbäcks plats 4, HisingenItaliensk kvarterskrog med mycket hjärta
Da Bello Enoteca är vin- och grappabaren där allt är italienskt så att det förslår. Utbudet av just vin och grappa är brett för att kunna erbjuda något för alla smaker, och det är också matmenyn. Klassiska italienska rätter står till buds, och närheten till havet märks på de många rätterna med fisk och skaldjur. Under årets varmare månader är Da Bellos uteservering ett populärt tillhåll.
Bizen Sushi
Lantmannagatan 2, HisingenLovordad sushi
Bizen Sushi på Lantmannagatan har tagit emot mycket ros sedan öppningen, och många menar att sushin som serveras är den bästa i hela Göteborg. Hur det står till med den saken vet vi inte, men något som är säkert är att menyn på detta "hål i väggen"-ställe bjuder på det mesta som en sushifantast kan önska.