Doften av nygräddat bröd är svårslagen, och vad kan väl vara en bättre start på dagen än något rykande färskt från ditt favoritbageri? I Göteborg finns som tur är ett flertal bagerier som är riktigt bra på allt från surdegsbröd och frallor till delikatessknäcke och kanelbullar. I den här guiden hittar du Göteborgs bästa bagerier.

Guiden till Göteborgs bästa bagerier
-
Bästa bagerierna i Göteborg
- 1Da Matteo Bageri och kafferosteri i ett
- 2Alvar & Ivar Surdegsbageri Populärt surdegsbageri med fokus på ekologiskt
- 3Cum Pane Som bröd bakades förr
- 4Koopmansgatans Bageri Fransk känsla
- 5Konditori Kampanilen Signerat årets konditor 2017
- 6Sol Bageri och Kaffe Schyssta råvaror
- 7Brödfabriken i Jonsered Prisade bullar och semlor
- 8Borgskogs Landslagsbagare
- 9Portens Bageri Från skörd till bröd
- 10Lilla Sur Ekologiskt och bakat för hand
- 11Baka Stenugnsbageri Se brödet bakas i realtid
- 12Maison Caillard På franskt vis
- 13Kavringsbageriet Specialist på kavring
- 14Bullen & Brödet Personligt bageri med stort utbud
- 15Brogyllen Traditionella recept som håller måttet
- 16Lasse-Maja Klassiskt Göteborgsbageri i Långedrag
- 17Steinbrenner & Nyberg Bageri och konditori med långa anor
Scrolla till
Bästa bagerierna i Göteborg
Här hittar du de bästa bullarna och bröden i Göteborg
Bageri och kafferosteri i ett
Da Matteos hjärta ligger i bageriet och rosteriet – i caféet ser du brödet bakas och kaffet rostas. Självklart går det att avnjuta bägge delarna på plats, men det går också att köpa med för dig som vill ordna en fika på hemmaplan eller jobbet
- Magasinsgatan 17A, Centrum
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Populärt surdegsbageri med fokus på ekologiskt
Surdegsbageriet Alvar & Ivar ligger lite undangömt uppe på Kastellgatan i Linné, men det hindrar inte folk från att ställa sig i kö. Det lilla bageriet har kommit att bli känt för sina goda surdegsbröd, bullar, kakor och andra bakverk. Allt är ekologiskt och svenskodlat och många hävdar att Alvar & Ivar är bäst i klassen på det de gör.
- Kastellgatan 11, Linné
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Som bröd bakades förr
Här värnar man om jorden och rena metoder: alla råvaror som används på Cum Pane är Krav-certifierade och innehåller varken tillsatser eller konserveringsmedel. Mjölet som används mals med stenkvarn, vilket gör att smak och näring behålls bättre.
- Mariagatan 17, Majorna Kobbarnas Väg 4
- •
Fransk känsla
Koopmangatan Bröd och Bakverk är en given favorit för bull- och brödälskare. Deras saftiga semlor har en trogen skara fans, men bageriets franska charm och hantverksmässiga bakverk lockar besökare året om.
- Koopmansgatan 3, Majorna
- Läs mer på Thatsup
Signerat årets konditor 2017
Det White guide-rekommenderade bageriet och konditoriet Kampanilen är typiskt göteborgskt med det havsnära läget och utsikt ut mot Stigberget. Här bakar man bullar, bröd och frallor på löpande band – skulle du vara sugen på bröd innan konditoriet har öppnat är det bara att handla direkt från bageriet. Kampanilen drivs sedan några år tillbaka av Kalle Bengtsson, årets konditor 2017 och mångårig konditor i Svenska kocklandslaget.
- Karl Johansgatan 5, Majorna
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Schyssta råvaror
Ägarparet bakom Sol har tidigare drivit uppskattade ställen som Björk och Bambu och Bao Dao, men nu bakar de bröd och bakverk på löpande band. De jobbar med högkvalitativa råvaror, såsom ekologiskt och Kravmärkt mjöl, som blir till bland annat baguetter, bullar, croissanter och en lång rad bekanta och nya bröd. De har även ett stort kaffeintresse, så du kan vara säker på att få en god kopp här.
- Eklandagatan 8, Centrum/Johanneberg
- Läs mer på Thatsup




Prisade bullar och semlor
I Jonsereds Fabriker ligger hantverksbageriet som drivs av skådisen Eric Ericsson. Här kan man handla surdegsbröd, bullar och bakelser från tidig morgon till sen eftermiddag. Bageriet har vunnit pris för sina bullar och semlor, så om du är ett fan av dessa godsaker så är det alltså hit du ska gå.
- Fabriksstråket 27, Partille
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
Landslagsbagare
Den kända bagaren och konditorn Fredrik Borgskog har nått framgångar med svenska kocklandslaget och svenska konditorlandslaget. Nu driver han caféer och bagerier tillsammans med frun, ett sommartid hemma på Eskekärr säteri i Tostared och ett på Nordenskiöldsgatan.
- Eskekärr Säteri Nordenskiöldsgatan 18, Linné
Från skörd till bröd
Bakom varje bröd finns en historia, och Portens bageri vill skapa så omsorgsfulla sådana som möjligt, från frö till färdigt bröd. De satsar mycket på rustika surdegsbröd och vissa sorter erbjuds varje dag, andra erbjuds enligt ett brödschema som går att hitta på hemsidan.
- Munkebäckstorget 8
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Ekologiskt och bakat för hand
På hantverksbageriet Lilla Sur i Kålltorp är det ekologiskt bakat bröd som är den stora passionen. Allt bröd bakas på ekologiskt och närproducerat mjöl och alla degar slås upp för hand, alltså formas till bröd, utan verktyg eller andra hjälpmedel. Brödsorterna är många och utöver dem bakar man även bullar och andra söta godsaker.
- Solrosgatan 11
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
Se brödet bakas i realtid
På Baka ser man rätt in i stenugnsbageriet där bagarna bakar för fulla muggar. Brödet bakas på surdeg gjord av ekologiskt mjöl och äkta mejeriprodukter. Utöver surdegsbröden gör Baka knäckebröd, smörgåsar och tårtor.
- Ostindiefararen 27, Hisingen
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
På franskt vis
Alla ska ha tillgång till riktigt gott bröd – och croissanter, ja de bakas förstås med riktigt smör – i alla fall om du frågar gänget bakom Maison Caillard. Det franska bageriet och konditoriet erbjuder dels viennoiserie, alltså croissanter och brioche av olika slag, och pâtisserier såsom eclairs, tarteletter och andra typiska franska bakverk. De lever efter säsongerna och uppdaterar utbudet kontinuerligt, men har också ett basutbud av favoriter.
- Mölndalsvägen 89, Centrum
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Specialist på kavring
Namnet skvallrar om vad som är specialiteten här – förstås är det kavring i alla dess varianter. Vörtkavring, nötkavring, frökavring och lingonkavring är bara några av sorterna man kan hitta på hyllorna här, men de bakar också sötsaker och bakelser för den som är på jakt efter något sött. Tårtor och smörgåstårtor bakas på beställning.
- Eklandagatan 45, Centrum/Johanneberg
- Läs mer på Thatsup
Personligt bageri med stort utbud
För den som är svag för Göteborgsromantik à la Håkan Hellström är Bullen & Brödet ett givet val. Stanna till vid det lilla hålet i väggen mitt i backen i Gamla Masthugget och inhandla dagens frukost eller fika. Surdegsbröd, baguetter, kardemummabullar och croissanter står till buds och lukten av nybakat gör Göteborgsutsikten från berget än mer romantisk.
- Fjällgatan 34, Majorna/Masthugget
- Läs mer på Thatsup
Traditionella recept som håller måttet
Brogyllens bageri måste vara ett av de mest välbesökta i stan. Hit kommer de som vill köpa med sig nybakt bröd, bullar och kakor, men även tårtor och andra bakverk från konditoridelen. Många väljer också att stanna kvar för att avnjuta något ur Brogyllens sortiment på plats i caféet.
- Västra Hamngatan 2, Centrum
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Klassiskt Göteborgsbageri i Långedrag
Lasse-Maja har bakat färskt bröd och goda bakverk åt göteborgarna i många år. Brödet bakas på franskt vis där det får kalljäsa för att sedan gräddas i stenugn. För många är Lasse-Maja synonymt med äppelbullar, en klassiker som behållt sin popularitet genom alla år.
- Långedragsvägen 134 Billdalsvägen 2
- •
Bageri och konditori med långa anor
Steinbrenner och Nyberg har försett göteborgarna med allt från bröd, semlor och bullar till bröllopstårtor och chokladpraliner i många år. De många olika brödsorterna och bullarna bakas på bageriet i Mölndal och finns att få tag på runt om i stan i ett flertal butiker.
- Östra Larmgatan 6, Centrum Linnégatan 2, Linné Stora Saluhallen 90-92, Centrum Södra vägen 47, Centrum Centralstationen, Centrum/Gullbergsvass Brogatan 38 Vintergatan 6, Hisingen Alfagatan 22
- •