Guiden till Göteborgs bästa dumplings

Guiden till Göteborgs bästa dumplings

Dumplings, dessa ångande varma och mjuka små degknytena, har på senare år blivit en av de hetaste mattrenderna. Huruvida dumplings härstammar från Kina eller någon annan del av Asien tvistar de lärde, men en sak är säker: goda är de. I Göteborg finns det flera restauranger med olika typer av asiatisk inriktning som serverar sin variant av dumplings. Knytena finns att få med en uppsjö av fyllningar; allt från kött och fågel till helt vegetariska. Låt din dumpling landa i sojan och njut av den lilla dim sum-rackaren – här guidar vi till Göteborgs bästa dumplingställen.

Innehållsförteckning
 1. Göteborgs bästa dumplings
  1. Toso – Degknyten under Buddhas uppsikt
  2. Dubbel Dubbel – Vidrör hjärtat med dim sum
  3. Asian Xpress – Veganvänligt
  4. Made in China – Trendkäk i schysst miljö
  5. Mikado – Japanska knyten
  6. Kaifo – "Happy fusion"
  7. Sushi Garden – Genuint och vällagat
  8. Himalaya – Nepalesiska momos
  9. Mr Shou – Hemma hos Mr Shou
  10. YiLi Restaurang – Kinesisk bastion vid Munkebäckstorget
  11. Dumplings m.m. – Smakfulla knyten i Saluhallen
  12. Luxury Sushi – Sushi och dumplings i Härlanda

Göteborgs bästa dumplings

Toso

Degknyten under Buddhas uppsikt

Stället uppmuntrar till sharing-tänk och serverar dumplings som en del av den innehållsrika menyn. Visst kan du kombinera flera olika rätter och på så vis uppleva mer av restaurangens fusion-kök, men det går naturligtvis alldeles ypperligt att enbart plocka in ett gäng olika dumplings. Missa inte heller barens grymma cocktails.

Vidrör hjärtat med dim sum

Dim sum betyder direkt översatt just "vidrör hjärtat" och beskriver vikten av att umgås över en bit mat. Välj bland flera olika dumplings, wontons och jiaozis, som alla är olika typer av fyllda knyten. Många av knytena är fyllda med kött, men för den som vill finns även vegetariska. Cool inredning får du på köpet.

Asian Xpress – Dumplings
Asian Xpress
Asian Xpress – Dumplings
Asian Xpress
Asian Xpress – Dumplings
Asian Xpress
Asian Xpress – Dumplings
Asian Xpress
Asian Xpress – Dumplings
Asian Xpress
Asian Xpress – Dumplings
Asian Xpress
Asian Xpress – Dumplings
Asian Xpress
Asian Xpress – Dumplings
Asian Xpress

Asian Xpress

Veganvänligt

Menyn hos Asian Xpress på Lorensbergsgatan är full av asiatisk streetfood. Här serveras bland annat ångade dumplings med ris, böngroddssallad och sesamdipp. Välj mellan veganska grönsaksdumplings och kycklingsdumplings och slå dig ner i lokalen eller hämta med.

Made in China

Hemsida

Trendkäk i schysst miljö

Här käkar du modern dim sum, med en spännande meny som funkar strålande för sharing-sugna gäng. Plocka med fördel från varandras tallrikar för bästa upplevelse. Menyn byter skepnad med jämna mellanrum, men ett gäng olika dumplings med piffiga dipsåser finns alltid på menyn.

Mikado

Hemsida

Japanska knyten

Sugen på att testa en variant av dumplings? Då är det här ett bra alternativ. Restaurangens japanska meny innehåller flera spännande rätter, men är du på jakt efter just dumplings, eller gyoza som det heter på japanska, är utbudet litet men naggande gott. Välj mellan kött- eller grönsaksfyllning, eller blanda för störst variation.

Kaifo – Dumplings
Kaifo
Kaifo – Dumplings
Kaifo
Kaifo – Dumplings
Kaifo
Kaifo – Dumplings
Kaifo
Kaifo – Dumplings
Kaifo
Kaifo – Dumplings
Kaifo
Kaifo – Dumplings
Kaifo
Kaifo – Dumplings
Kaifo

Kaifo

"Happy fusion"

Familjen Orrmyrs fusionkrog på Södra Vägen serverar "asiatisk happy fusion" i form av både snacks och mellanrätter som kan delas runt bordet. Bland deras snacks hittar man till exempel ångade dumplings och friterade wontons med olika fyllningar, men också steambuns och andra godsaker.

Sushi Garden

Hemsida

Genuint och vällagat

Bara ett stenkast från Slottsskogen, hittas denna relativt anonyma restaurang som satsat på Asien-fusion. Härifrån kan du hämta omsorgsfullt lagade dumplings, men eftersom de är allra bäst när de kommer direkt från köket är rekommendationen att avnjuta dem på plats. Vackra upplägg, i all sin enkelhet, med varierande och spännande innehåll.

Nepalesiska momos

Är du superhungrig kan det vara bra att ha i åtanke att de ångade knytena tar cirka 20 minuter, men de är väl värda sin väntan. Dessa nepalesiska dumlings, eller momos, serveras med restaurangens ört-doftande soppa. Här är det inte soja, utan chutney som dip-tillbehör, vilket ger en annorlunda och spännande smakupplevelse. Beställ dem som förrätt eller hel varmrätt.

Hemma hos Mr Shou

Hos denna asiatiska mister kan du påbörja en härlig smakresa, antingen på Centralstationen eller på Kungstorget. Mr Shou erbjuder godbitar från hela Asien, såsom sushi, wok, poké bowls – och inte minst dumplings, så klart. För den som önskar finns även en välfylld bar.

YiLi Restaurang

Hemsida

Kinesisk bastion vid Munkebäckstorget

På Munkebäckstorget i östra Göteborg hittar du den kinesiska YiLi Restaurang. Ägaren Xifeng Xu kommer ursprungligen från just Solens Rike och det är därifrån hon hämtar inspiration i köket, råvarorna hämtar hon dock från handlare i Munkebäck. Populära rätter är hennes soppor samt utmärkta dumplings.

Dumplings m.m.

Hemsida

Smakfulla knyten i Saluhallen

När Saluhallen först slog upp portarna på den anrika marknadsplatsen Kungstorget i Göteborg fanns inte dumplings respresenterat i utbudet hos butikerna. Men i dag är Dumplings m.m. en naturlig del av det fyrtiotal butiker och matställen på plats. Restaurangen erbjuder dumplings med fyra olika sorters fyllning samt matchande dryck.

Luxury Sushi

Sushi och dumplings i Härlanda

Luxury Sushi på Solrosgatan i Göteborg har gjort sig ett namn med sin utmärkta sushi – både välgjord och smakfullt prissatt. Men hit strömmar boende och besökare kring Härlanda och Kålltorp även för ställets goda dumplings, välj mellan fyllningar som kyckling, oxfilé och grönsaker.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta