Foto: Freddie Ramm Foto: Freddie Ramm

Här kan du fira midsommar i Göteborg

Ska du fira midsommar i Göteborg? Sju sorters blommor från Slottsskogen eller dans runt stången på en skärgårdsö – i Göteborgs digra utbud finns många alternativ att välja emellan när du ska planera midsommarafton, vare sig du vill hålla dig på torr mark eller ute till havs. Kanske siktar du på att fira traditionsenligt, eller så struntar du helt i sill och nubbe och gör något annat, som att gå på Liseberg. Här är guiden för dig som vill fira midsommar i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Midsommarfirande i Göteborg
  1. Trädgårdsföreningen – Långt bort från traditionerna
  2. Slottsskogen – Klassiskt midsommarfirande
  3. Liseberg – Hopp och lek
  4. Gunnebo – À la 1700-tal
  5. Källö-Knippla, Vrångö och Öckerö – På en skärgårdsö
  6. Galaxen – Djurvänligt
  7. Nääs slott – Med anor från 1800-talet

Midsommarfirande i Göteborg

Trädgårdsföreningen

Hemsida

Långt bort från traditionerna

Inte heller 2023 blir det något traditionsenligt firande i Trädgårdsföreningen. Efter en paus under pandemin har man beslutat att hela Göteborg ska satsa på ett enda stort firande, och istället hänvisar de till andra platser som Slottsskogen. Men man kan fortfarande besöka Trädgårdsföreningen under dagen. Titta in i Palmhuset, se på de nyplanterade sommarblommorna eller låna en solstol att luta dig tillbaka i.

Slottsskogen

Klassiskt midsommarfirande

Slottsskogen är en favorit bland lokalborna såväl som bland besökare. De stora öppna ytorna och den vackra skogen bjuder in till en trevlig miljö, som upplagt för midsommar, där du kan ta del av dansuppvisning och lekar kring stången på Stora mattan. Arrangeras av Sommarunderhållningen.

Liseberg

Hopp och lek

Varför inte fira midsommar med hisnande åkturer i Nordens största nöjespark. Skippa det traditionsenliga midsommarbordet och ät på någon av restaurangerna, gå på familjeföreställning och njut av musik från dansbandet Titanix på lilla scenen klockan 19.

Gunnebo

À la 1700-tal

Ute på Gunnebos vackra slott kan du vara med och fira midsommar i 1700-talsmiljö. Här bjuds det på ringlekar och folkdans under hela dagen och i caféet kan du ta del av mat och dryck. Midsommarafton inleds klockan 13 med att resa stången, men innan dess värmer gycklaren upp gästerna med galna upptåg och skämt.

Källö-Knippla, Vrångö och Öckerö

På en skärgårdsö

Kan det bli mer midsommar än dans på en skärgårdsö? Inte om du frågar oss, och därför vill vi tipsa om tre guldkorn. Ute på Källö-Knippla drar firandet igång klockan 16 med ringlekar, lotterier, chokladhjul och midsommarstång. På Vrångö fylls hamnen traditionsenligt av gästbåtar under midsommarafton och det brukar erbjudas dans, säckhoppning och livemusik. Midsommarfirandet på Öckerö hembygdsgård går heller inte av för hackor och brukar innehålla inslag som dans kring stången, glass till barnen, och friluftsgudstjänst på midsommardagen .

Galaxen

Djurvänligt

På den urbana stadslantgården Galaxen kan du hälsa på djuren. Här bor kor, getter, får och hästar som gärna får sig ett besök på den stora dagen. Förutom mys med djuren kan man även dansa runt midsommarstången.

Nääs slott

Med anor från 1800-talet

Midsommar på Nääs tillhör en fin tradition. I år kan du fira både midsommarafton och midsommardagen på slottet, med dans, uppträdanden och musik. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta