Wolfgang Vincafé

3,3
6 betyg
Redigera Wolfgang Vincafé

Wolfgang Vincafé på Västra Hamngatan drivs av två vänner, vars ambition är att skapa ett avslappnat ställe inspirerat av vincaféer i Frankrike. De franska influenserna märks tydligt både på menyn och i miljön. Här serveras mat, vin, öl och kaffe från förmiddag till kväll hela veckan.

Med sin kontinentala atmosfär bjuder Wolfgang Vincafé på en liten bit av Frankrike mitt i centrala Göteborg. Menyn består av franska maträtter och en gedigen vinlista som serveras hela dagen, men man erbjuder även lokalrostat kaffe och bakverk för den som hellre vill ha det. Här kan man även mötas upp över en AW, eller förkovra sig och gå på olika vinprovningar. Restaurangen har en egen vinkällare som är fylld med både franska viner och andra utvalda sorter i olika stilar och färger. Många av vinerna som erbjuds går att få på glas, och desto fler på flaska.

Den ljusa lokalen hämtar inspiration från de franska vincaféerna, med runda små marmorbord, böjstolar och högt i tak. Mitt i matsalen finns även en lång bardisk där man kan slå sig ner och ta ett glas vin eller en kopp kaffe. Menyn är densamma under hela dagen och består av både mindre och större franska rätter, men till helgen kan man även avrunda veckan med klassiska brunchrätter. Allt tillagas med säsongsanpassade råvaror. Utöver själva matsalen har Wolfgang Vincafé även ett chambre séparée för sällskap som vill sitta avskilt.

Användarbilder på Wolfgang Vincafé Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Wolfgang Vincafé av Katrine L.
  • Bild från Wolfgang Vincafé av Katrine L.
  • Bild från Wolfgang Vincafé av Katrine L.
  • Bild från Wolfgang Vincafé av Katrine L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
7 aug 2022

Helt okej ställe, ingen wow känsla direkt. Men för att slinka på ett eller två glas vin, lite ost och chark (som
Var riktigt goda), surr med vänner är det perfekt. Kanske hade önskat fler viner på glas och mer ”go” i personalen.

11 jul 2022

En riktigt bra vinbar i Göteborg!
Atmosfären och lokalen känns både mysig och lyxig på samma gång. Personalen är kunnig men också avslappnad. Här vill jag bli rekommenderad ett vin utefter deras kompetens beroende på vad som känns till... Visa hela »

21 aug 2021

Omtalad vinbar i Göteborg som vi vid tre tillfällen upplevt som mediokert/ok. Alltid kul med en vinbar som öppnats av människor som brinner för vin, men hittills har vi bara druckit viner de rekommenderat som varit max godkända. Service är ok, men känslan ä... Visa hela »

19 okt 2020

Grym restaurang med höga ambitioner inom Mat och dryck. Lätt värt flera besök

28 jul 2022

Översätt till svenska »

Hade bokat bord och hann beställa vin innan jag fick veta att menyns vegetariska varmrätt inte fanns, så jag hade inget att äta. Personalen erbjöd en förrätt eller macka, men ingen ursäkt. Vinlistan var bra men kommer inte komma tillbaka. Situationen blev pin... Visa hela »

17 jun 2022