Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Wolfgang Vincafé

4,0
2 betyg
Redigera Wolfgang Vincafé
Wolfgang Vincafé

Wolfgang Vincafé på Västra Hamngatan drivs av två vänner, vars ambition är att skapa ett avslappnat ställe inspirerat av vincaféer i Frankrike. De franska influenserna märks tydligt både på menyn och i miljön. Här serveras mat, vin, öl och kaffe från förmiddag till kväll hela veckan.

Med sin kontinentala atmosfär bjuder Wolfgang Vincafé på en liten bit av Frankrike mitt i centrala Göteborg. Menyn består av franska maträtter och en gedigen vinlista som serveras hela dagen, men man erbjuder även lokalrostat kaffe och bakverk för den som hellre vill ha det. Här kan man även mötas upp över en AW, eller förkovra sig och gå på olika vinprovningar. Restaurangen har en egen vinkällare som är fylld med både franska viner och andra utvalda sorter i olika stilar och färger. Många av vinerna som erbjuds går att få på glas, och desto fler på flaska.

Den ljusa lokalen hämtar inspiration från de franska vincaféerna, med runda små marmorbord, böjstolar och högt i tak. Mitt i matsalen finns även en lång bardisk där man kan slå sig ner och ta ett glas vin eller en kopp kaffe. Menyn är densamma under hela dagen och består av både mindre och större franska rätter, men till helgen kan man även avrunda veckan med klassiska brunchrätter. Allt tillagas med säsongsanpassade råvaror. Utöver själva matsalen har Wolfgang Vincafé även ett chambre séparée för sällskap som vill sitta avskilt.

Användarbilder på Wolfgang Vincafé Visa alla

  • Lägg till bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
21 aug 2021

Omtalad vinbar i Göteborg som vi vid tre tillfällen upplevt som mediokert/ok. Alltid kul med en vinbar som öppnats av människor som brinner för vin, men hittills har vi bara druckit viner de rekommenderat som varit max godkända. Service är ok, men känslan ä... Visa hela »

Listad i: Vinställen
19 okt 2020

Grym restaurang med höga ambitioner inom Mat och dryck. Lätt värt flera besök