Nyrenoverat hotell satsar på filmtema – har egen biosalong

Biosalong, green screen-teknik och Hollywood-nostalgi. Efter totalrenoveringen har Hotel Noble House slagit upp dörrarna till Malmös första hotellupplevelse inspirerad av filmvärlden.

Hotel Noble House nya utstyrsel inkluderar filmiska inredningsdetaljer i allt från lobbyn till konferenslokalerna, varav flera av de senare är anpassade för filmvisningar. En av de största nyheterna är en bokningsbar liten biosalong, som står värd för såväl filmvisningar som möten.

I samma anda har man bland annat anpassat ett rum för green screen-teknik och startat filmklubb – en del av hotellets satsning på ett bredare erbjudande för arbete och underhållning. Filmklubben, som är öppen för hotellgäster, håller bland annat visningar av filmklassiker varje tisdag.

Filmscenograf bakom konceptet

Bakom konceptet står filmscenografen och inredningsarkitekten Lina Östlundh, som hämtat inspiration från filmproduktionens olika moment. 

– Det börjar med inledande produktionssamtal i baren och går vidare till den kreativa fasen i det sprakande nya utrymmet på hotellet som vi kallar ateljén. Därefter fortsätter det i ytterligare ett par moment innan filmen är färdig och hamnar i biosalongen, det vill säga i de nya konferenslokalerna på hotellet, säger Lina Östlundh i ett pressmeddelande

Gourmetpizza och vin

Hotellveteranen satsar nytt även i köket, med ett nykomponerat team i spetsen.

– Vår köksmästare, Johanna Sigréus, har utvecklat ett fantastiskt koncept som bygger på hennes förkärlek för det gröna köket, samt en meny av gourmetpizzor som passar till barens fina vinutbud. Det kommer garanterat bli en ny favorit bland många Malmöbor, säger Anna Olsén, Marknadschef på Hotel Noble House.