Guiden till Malmös bästa gym

Guiden till Malmös bästa gym

Vilket är Malmös bästa gym? Svaret på den frågan beror som alltid på hur just dina behov ser ut. Ska det finnas ett stort utbud av pass och möjlighet till barnpassning, eller räcker det med ett gäng hantlar och några traktordäck? I denna gymguide har vi listat ett antal bra gym i Malmö för att du lättare ska kunna välja var – och hur mycket – du egentligen ska spendera på ett årskort. Har du svårt för gym, men vill likväl hålla dig i form? Tur då att Malmö har satsat på ett antal utegym dit du kan bege dig för att träna utan dunkande housemusik och flimrande tv-apparater.

Innehållsförteckning
 1. Träningsstudios
  1. Kockums – Brett utbud av träning
  2. RGA Training Center – För seriösa tyngdlyftare
 2. Kedjor
  1. Sats – Fräscha lokaler och bra utbud av pass
  2. Friskis – Generösa priser och öppettider
  3. Actic – Gym med fri parkering för medlemmar
  4. Fitness24Seven – Träna till låga priser dygnet runt
  5. Nordic Wellness – Moderna gymanläggningar – stort utbud av pass
 3. Utegym
  1. Rörsjöparken Utegym – Gratis träning mitt i city
  2. Pildammsparken Utegym – Löpning och styrketräning vid Pildammarna
  3. Scaniaparken Utegym – Träning, kultur och mäktiga vyer

Träningsstudios

Kockums

Brett utbud av träning

På Kockum Fritid tränar du med utsikt mot Turning Torso. I denna tusen kvadratmeter stora gymanläggning kommer all utrustning från den väl ansedda ”Technogym Artis Line”-serien, vilket garanterar hög kvalitet på träningen (om den utförs korrekt förstås). Alla de klassiska gruppträningsformerna finns på schemat och ingår i det prisvärda kombipaketet. De enorma lokalerna inrymmer massor av annat, däribland simhall vilken det dock inte ingår tillträde till.

RGA Training Center

För seriösa tyngdlyftare

RGA står för Raw Gym Athletics och är ett gym dit i första hand seriösa tyngdlyftare söker sig, men där alla som vill utvecklas i sin träning är välkomna – nybörjare som elitidrottare. Här erbjuds heltäckande coachningpaket med bland annat individuella träningsprogram, egen träningsapp, kostrådgivning , PT och massage.

Kedjor

Fräscha lokaler och bra utbud av pass

Sats är en av Sveriges största gymkedjor och räknas till ett av de dyrare alternativen. Priset varierar förvisso beroende på vilka tillval du gör, men för de allra flesta krävs större flexibilitet än vad baserbjudandet erbjuder. Fördelarna med Sats är emellertid många – fräscha välutrustade lokaler samt ett rikt utbud av pass som yoga, bodypump och core är standard. Somliga anläggningar erbjuder även Mini-Sats: Deras version av barnpassning.

Generösa priser och öppettider

Detta är en verklig klassiker bland svenska friskvårdskedjor. Friskis och Svettis har hjälpt hålla svenskarna i trim under många decennier nu. Somliga tror – helt felaktigt – att verksamheten främst är till för pensionärer. Här finns pass anpassade för alla åldrar och nivåer, liksom gymavdelning för den som hellre lyfter vikter helt på egen hand. Anläggningen vid Parkmöllan har dessutom en simhall, vilket är sällsynt på de allra flesta gym.

Actic

Hemsida

Gym med fri parkering för medlemmar

Actic må inte vara lika namnkunnigt som övriga storkedjor men har hundratals gym runtom i Sverige, varav ett i Malmö. För personer som bor eller arbetar nära Södervärn är Actic emellertid ett högst prisvärt alternativ med bra gymlokaler samt ett hyfsat utbud av pass för den som föredrar gruppträning.

Träna till låga priser dygnet runt

I många år har Fitness24Seven marknadsfört sig som det lite billigare alternativet bland svenska gym. Priset är mycket riktigt något lägre än hos flera av konkurrenterna, men trots detta håller de en god standard på sina anläggningar. Här finns pass för alla behov – från yoga till zumba och löpning – och som namnet antyder har de öppet dygnet runt.

Moderna gymanläggningar – stort utbud av pass

Nordic Wellness är en av giganterna bland svenska gymkedjor och har hela 15 gym i Malmö. Liksom hos konkurrenterna väljer du medlemsnivå baserat på vilken flexibilitet du kräver i din träning. Kedjan erbjuder många populära pass såsom spinning, yoga och core samt barnpassning på ett flertal av sina klubbar.

Utegym

Rörsjöparken Utegym

Hemsida

Gratis träning mitt i city

Mitt i Malmö, mellan Kungsgatan och Drottninggatan, ligger detta utegym som har allt du behöver för ett komplett träningspass. Jobbar du centralt och har svårt att hinna till gymmet efter arbetspasset? Spring ner på lunchen, kör några chins och dips så har du träningen avklarad.

Pildammsparken Utegym

Hemsida

Löpning och styrketräning vid Pildammarna

I Pildammsparken finns två olika utegym. Det finns även ett antal motionsslingor att välja mellan för den som gillar löpning eller powerwalks. Med andra ord en utmärkt möjlighet att komplettera styrketräningen med lite cardio.

Scaniaparken Utegym

Hemsida

Träning, kultur och mäktiga vyer

Det lär vara svårt att hitta en träningsanläggning i Malmö med bättre utsikt än utegymmet i Scaniaparken. Bland modern arkitektur, alldeles intill Öresund, tränar du här med möjlighet att efter passet omedelbart kasta dig i havet för ett svalkande dopp. Redskapen är innovativt nog vackra skulpturer med inristade instruktioner för hur övningarna går till.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta