Malmös bästa vintagebutiker

Malmös bästa vintagebutiker

Att handla vintage och second hand blir allt mer populärt för varje säsong som går. Det är bättre för miljön, snällt mot plånboken, kul och just nu dessutom en av de hetaste trenderna. Dessutom är det lätt att kombinera ihop en personlig stil, och har man tur så kanske man kan fynda det där favoritplagget man inte hade haft råd med annars. I Malmö kan du hitta många second hand-butiker med stort utbud när det gäller just pärlor från förr. Att kombinera nytt med gammalt är ett vinnande koncept, och nedan har vi listat butikerna för den ultimata unika garderoben. Här hittar du Malmös bästa second hand- och vintagebutiker.

Innehållsförteckning
 1. Vintage- och second hand-butiker i Malmö
  1. Mani – En liten butik med många skatter
  2. Humana Second Hand – Vintage på proffsnivå
  3. Da Capo – Genuin secondhandshopping
  4. Emmaus – Allt du behöver under ett tak
  5. Wågat & Schöönt – För nybörjaren
  6. Konnekt Second Hand – Snyggt och brett sortiment med något för alla
  7. Love Street Vintage – Gammalt är guld
  8. SWOP SHOP – Med gröna hjärtan som valuta
  9. Myrorna – Svensk secondhand-jätte
  10. Skåne Stadsmission – Fynda och stötta
  11. Beyond Retro – Trendmedveten och välorganiserad favorit
  12. Kiddo Malmö – För de allra minsta
  13. Boutique 100 – Lyxplagg till humana priser

Vintage- och second hand-butiker i Malmö

Mani

Hemsida

En liten butik med många skatter

Ett givet alternativ när det gäller second hand i Malmö. Den lilla butiken är i stort sett en djungel av klänningar, jackor och skor, och man måste i princip gräva sig fram bland hyllplanen för att kunna se allt. Har man tålamod finns här dock riktigt stor chans att fynda samt hitta dolda klenoder.

Humana Second Hand

Hemsida

Vintage på proffsnivå

En av de absoluta toppbutikerna bland second hand. Utbudet är välsorterat och uppdateras ofta. Här blandas gamla skinnjackor och udda skjortor med plagg från lyxmärken som Gaultier. Personalen är duktig på att plocka fram det bästa ur vintagevärlden och anpassa till de senaste trenderna


Da Capo

Genuin secondhandshopping

Den lilla butiken som har det mesta man kan begära av en second hand-butik. Låga priser, välfyllda hyllor och en salig blandning av det bästa från de flesta årtionden. Kläder och skor blandas med prylar och konst. Här hittar man lätt saker som man inte ens visste att man letade efter.


Allt du behöver under ett tak

Björkåfrihet, tidigare Emmaus, är en av de bästa second hand-kedjorna med professionell personal och brett sortiment. Här guidas du rätt oavsett om du är ute efter stora hattar, märkesskor, prickiga kjolar, mockajackor eller barnkläder och gummistövlar.


Wågat & Schöönt

Hemsida

För nybörjaren

Är du ingen vintageveteran så är denna butik ute på Limhamn för dig. Här blandas gamla kläder med nya och dyra plagg med billiga, och personalen är duktig på att visa hur du på bästa sätt kombinerar det bästa från dessa två världar. Hela butiken är ett slags guide över hur du ska gå till väga för att få till den där perfekta garderoben med second hand-twist.


Konnekt Second Hand

Hemsida

Snyggt och brett sortiment med något för alla

En liten bit utanför city huserar Konnekt ett brett sortiment av lite allt möjligt secondhand, men framför allt kläder och accessoarer för både stora och små. Här får man verkligen en inblick i hur mycket snyggt som kan ligga oanvänt hemma. Precis som i de flesta second hand-butikerna gäller det att komma igång, men när det väl skett känns ett fynd - eller flera - ofta nära till hands.

Love Street Vintage

Hemsida

Gammalt är guld

På Kärleksgatan finns det vintage hos Love Street, vars motto "old is gold" och ett smakprov på det färgsprakande sortimentet står i skyltfönstret och introducerar konceptet. Butiken riktar sig främst mot damer och är fylld med såväl trendmedvetna som något mer spexiga plagg - en kombination som även reflekteras i inredningen som går i olika mönster och färger.

SWOP SHOP

Med gröna hjärtan som valuta

Med ett alldeles eget grönt klädbytarkoncept har SWOP Shop svept in över secondhand-Malmö för att bistå i rensande av garderober och åtkomst till nygamla fynd. Sväng förbi butiken med allt det gamla för att sedan kunna välja och vraka bland allt det nygamla med intjänade gröna hjärtan - butikens egna valuta - i högsta hugg.

Svensk secondhand-jätte

Var man än stöter på Myrorna i landet så möts man allt som oftast av ett väldigt utbud med något för de flesta. Kläder, accessoarer, inredningsdetaljer och en del möbler står redo att fyndas av den som är peppad på att sondera utbudet.

Fynda och stötta

Tre secondhand-butiker i Malmö utgör en del av stödorganisationen Skåne Stadsmissions verksamhet. Varje butik har ett eget fokusområde för utbudet, med bl a mode och kläder på Stadsmissionen Mobilia samt möbel- och inredningsfokus på Stadsmissionen Caroli. Det senare har även ett hyggligt café där du kan ta en fika mellan varven i butiken.

Beyond Retro

Trendmedveten och välorganiserad favorit

Tydlig kategorisering, uppdelning och färgkoordinering kanske inte låter så spännande, men lägg på det ett färgsprakande och trendmedvetet utbud så får du ett secondhand-kalas som är både lättmanövrerat och skoj.

Kiddo Malmö

Hemsida

För de allra minsta

Varva Tradera-shoppingen med en tur till Kiddo för att plocka hem en och annan fin, miljö- och plånboksvänlig, ny-gammal utstyrsel för de små. Du hittar här en salig blandning av fynd för mini-modelejonen och enkla basplagg i gott skick.

Boutique 100

Lyxplagg till humana priser

Här hittar du plagg, skor och accessoarer från välkända varumärken. Har du alltid drömt om att få bära upp en klänning skapad av de stora modehusen men aldrig riktigt haft råd, då har du kommit helt rätt. Kläderna håller hög kvalitet och de gamla kollektionerna bevarar stjärnglansen och sin exklusiva känsla.


Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta