Guiden till Malmös bästa caféer

Guiden till Malmös bästa caféer

Den svenska fikatraditionen hyllas inte bara som en härlig del av vår vardagskultur, den har även gjort de allra flitigaste utövarna till café-konnässörer. Som ett resultat av detta har vi fått en salig skara av riktigt bra caféer i Malmö som kan det här med gott kaffe, goda kakor och en miljö som bjuder in till en skön stund. Vare sig det gäller en eftermiddag med kaffe och bok eller en lång pratglad fika med vännen. Här listar vi några av Malmös bästa caféer.

Innehållsförteckning
 1. Malmös bästa caféer
  1. Solde Kaffebar – Kvalitetskaffe vid kanalen
  2. Lilla Kafferosteriet – Kaffestugan i city
  3. Uggla Kaffebar – Uggla med gott kaffe på solsidan
  4. Dolce Sicilia – Gelato och pasta som på Sicilien
  5. Noir Vin & Kaffekultur – En ordentlig kopp svart på Gamla Väster
  6. Hollandia – En klassiker på gågatan
  7. Café Grannen – På besök hos Grannen
  8. Kaffebaren på Möllan – Kvarterets kaffenörd
  9. Café Element – Kaféhäng i det gröna
  10. Café Pronto – Stans bästa cheesecake

Malmös bästa caféer

Solde Kaffebar

Kvalitetskaffe vid kanalen

Det är rätt så litet och barstolarna är inte de mest bekväma, men visst finns det en anledning till att man ändå ofta går förbi ett knökfullt Solde. Det egenrostade kaffet är prima, likaså kunskapen kring det som stundtals spiller ut ur den supertrevliga personalen. Blir om möjligt ännu godare med valfritt tillval av macka eller en hembakt kaka.

Lilla Kafferosteriet

Kaffestugan i city

Malmös älskade Lilla Kafferosteriet lockar entusiaster från när och fjärran till detta charmiga 1600-talshus i city. Det egenrostade kaffet kan man hitta på flera håll i Malmö, men här kan man välja och vraka bland ett rikt och omväxlande utbud av såväl gedigna favoriter som säsongens goda, för att sedan avnjuta bakverk från Olof Viktors i en riktig mysmiljö.

Uggla Kaffebar

Uggla med gott kaffe på solsidan

Det är en ganska ung Uggla som bor på hörnan vid S:t Knuts Torg och den sprudlar av liv och gott humör, särskilt i läget på solsidan. Som namnet antyder finns här massor med kärlek för riktigt gott kaffe, såväl svenskt som danskt, men även en del för husets uppfriskande lassi och dansk läsk. Gottegrisar, misströsta ej! Här bakas det även dagligen smått och gott efter säsong och humör.

Dolce Sicilia

Hemsida

Gelato och pasta som på Sicilien

Malmö må inte vara välsignat med det absolut bästa vädret, men på Dolce Sicilia kan man gott låtsas. Så fort solen tittar ut flockas här malmöiter för en skopa riktigt fräsch hemgjord gelato, en rejäl espresso eller en portion färsk pasta med hemlagad pesto på sicilianskt vis. Har man middagsgäster att imponera på så kan man även ta med färsk pasta hem. Observera att Dolce Sicilia har väldigt varierande öppettider.

Noir Vin & Kaffekultur

En ordentlig kopp svart på Gamla Väster

Längs kullerstensgatorna på Gamla Väster hittar man Noir Kaffekultur och deras goda kaffe, som är ekologiskt. Till kaffet kan man bland annat ta en hembakad kaka, en fylld baguette eller en fräsch rågbrödsmacka. Byt gärna ut mjölken i latten mot havremjölk, eller kaffet helt och hållet mot en uppfriskande juice.

Hollandia

Hemsida

En klassiker på gågatan

Över 100 år i branschen talar om att man kanske satt konsten med att driva konditori och café på Hollandia. Allt från bullar och bröd till wienerbröd och kakor bakade från grunden på plats, check. Kaffe och te med fri påtår, check. Klassiskt fin inredning och en uteservering i bästa spaningsläge på gågatan, check. Det går helt enkelt sällan fel här.

Café Grannen

På besök hos Grannen

Redan utanför Café Grannen bådar den kalassnygga och färgglada entrén gott. Här är det så bekvämt och hemtrevligt att det nästan inte är lönt att göra upp planer efter fikat. Sjunk ner i en av de sköna sofforna – på egen risk – och smutta på prisvärt kaffe eller en god chai latte. Ta med vännen, datorn eller boken till frukost, lunch eller fika. Mycket av det goda är dessutom hembakat.

Kaffebaren på Möllan

Kvarterets kaffenörd

På en hörna i Möllans inre hittar man till den kaffebar som de flesta i krokarna känner gott och väl. Här vimlar det ofta av en salig blandning av folk från när och fjärran, i alla fall vad gäller Malmö-avstånd. Folk kommer mest för det pricksäkra kaffet, men stannar även för den trevliga atmosfären och de goda bakverken från St. Jakobs stenugnsbageri.

Café Element

Kaféhäng i det gröna

Är det ett grönare kaféhäng man är ute efter utan att för den delen behöva lämna city så står Element till tjänst med den perfekta miljön. Fönster och uteservering vetter här mot lugna Rörsjöstadens gröna allé och passar fint till lunchen, fikat eller helgbrunchen, vardag som helg. Populärt bland familjer och studerande som har nära till.

Café Pronto

Hemsida

Stans bästa cheesecake

Vi vet inte riktigt när det hände, men vips en dag för flera år sedan blev Pronto 'Home of the Cheesecake', och det med all rätt. Maffiga och mumsiga bitar cheesecake i New York-stil av flera olika slag serveras här och är det absolut största dragplåstret, men det fina läget på Lilla Torg sitter inte fel det heller. Kaffe, te, pastasallader och annat sött och gott finns också.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta