Guiden till lyxrestauranger i Malmö

Guiden till lyxrestauranger i Malmö

Flera av Malmös finkrogar har fått en plats på den kulinariska världskartan samtidigt som staden blivit en allt hetare destination för gourmander från när och fjärran. Hyllade fine dining-krogar samsas med ledigare koncept vars mat och service likväl har det där lilla extra. Får det vara en Michelin-belönad stjärna med en skånsk glimt i ögat, eller kanske en smakresa i första klass till smaker från hela världen? Här guidar vi till lyxrestauranger i Malmö. Alla priser är ungefärliga och inkluderar ej eventuella vinpaket.

Innehållsförteckning
 1. Lyxrestauranger i Malmö
  1. Vollmers – Skånska råvaror och två Michelinstjärnor
  2. Bloom in the Park – Ett unikt parkäventyr
  3. Embassy – Presidentklass
  4. Västergatan – Hjärtat i Sverige
  5. Kockeriet – Signerat Tareq Taylor
  6. Lyran – Dagens tillgång styr menyn
  7. Johan P – Lyxfiskeria

Lyxrestauranger i Malmö

Malmös bästa fine dining-restauranger

Vollmers

Skånska råvaror och två Michelinstjärnor

En stor dos fantasi och en klick nostalgi tillsammans med Skånes bästa råvaror är bara en del av den alldeles speciella charm som satt Vollmers på kartan med två stjärnor i Guide Michelin. Här guidas matgäster försiktigt genom det skånska landskapet med skickliga kombinationer av smaker som blir till årstidsinspirerade drömmar på fat.

 • Prisexempel: Avsmakningsmeny ca 2 695 kr
 • Stjärnor i Guide Michelin: 2

Bloom in the Park

Hemsida

Ett unikt parkäventyr

Ett av Malmös mest nyskapande kök döljer sig i en av stans mysigaste stugor, som dessutom ligger i stans skönaste park. Inredningen som går i modern europeisk tappning är nästintill det enda som skvallrar om menyns natur, då de lekfulla säsongsenliga rätterna hålls hemliga fram tills de serveras. Med Titti Qvarnström i spetsen är detta dock ett kök man blint kan lita på.

 • Prisexempel: Från 2-rätters för ca 395 kr till 8-rätters för ca 1095 kr

Embassy

Hemsida

Presidentklass

Vill du känna dig som president för en kväll är det till Embassy du ska gå. Här är allt genomtänkt, från entrén in till det klassiska engelska townhouset till de allra minsta detaljerna i maten, som hämtar influenser från hela världen. Här är man ständigt på jakt efter bra råvaror som serveras i flera utföranden, från fem serveringar till elva serveringar. De olika menyerna har förstås fått namn som attaché, ambassadör och president, helt i enlighet med temat. 

 • Prisexempel: 5 serveringar ca 595 kr, 9 serveringar ca 975 kr och 11 serveringar ca 1450 kr

Västergatan

Hjärtat i Sverige

Den lika opretentiösa som ambitiösa bistron Västergatan har sitt hjärta i det svenska köket. Menyn är fast, men uppdateras regelbundet och består av rätter gjorda på råvaror i säsong, och det är aldrig några problem att skapa vegetariska rätter för den som föredrar det.

 • Prisexempel: Fast meny ca 600 kr

Kockeriet

Signerat Tareq Taylor

Omåttligt populära kändiskocken Tareq Taylor står bakom denna krog, som bjuder på en gastronomisk upplevelse av rang. Här har han samlat riktigt skickliga kockar som bjuder på en säsongsbetonad meny på fem eller sju serveringar, vilka går att skölja ner med väl utvalda viner. 

 • Prisexempel: Sju rätter ca 950 kr

Lyran

Dagens tillgång styr menyn

Gänget på Lyran drivs av en extraordinär kärlek till god mat och dryck – något de vill dela med sina gäster. Lyran beskriver de som sin version av ett urbant gästabud, placerat mitt i det levande Möllan. Här görs maten på råvaror från lokala farmare, fiskare och jägare. Drycken hämtas lite längre ifrån, men håller samma höga kvalitet. Menyn styrs efter vad som finns inne för dagen.

 • Prisexempel: Fast meny ca 650 kr

Johan P

Lyxfiskeria

Glöm allt vad trendkänslighet (och -ängslighet) heter; den här krogen satsar på ett klassiskt fiskkoncept vilket har belönats med en plats som institution bland krogarna i Malmö. Här gäller alltså färsk fisk och skaldjur i småstimmig och hemtrevlig miljö med vita dukar och kling i glasen.

 • Prisexempel: Chef's menu ca 1450 kr

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;