Guiden till nattklubbar i Malmö

Guiden till nattklubbar i Malmö

Sista rundan på krogen eller hemmafesten innan det är dags att dra sig vidare. Vart bär det av sen? Malmös utbud av nattklubbar har något för de flesta. Här guidar vi till de bästa dansgolven och det livligaste nattlivet i stan. Från hiphop och latinorytmer till indiepop och schlagerfest, vi har kikat på det mesta. Tänk på att åldersgränserna varierar för respektive ställe. Här är guiden till Malmös bästa nattklubbar.

Innehållsförteckning
 1. Nattklubbar i Malmö
  1. Moriska Paviljongen – Fest i parken
  2. Etage – Mer öppet för fler
  3. Grand Malmö – Livlig bar och nattklubb
  4. Plan B – Musikmecka på Norra Gränges
  5. Kulturbolaget – Kulturveteranen vid Möllan
  6. Babel – Möllans klubbkyrka
  7. Adelgatan – Trendigt med VIP-stuk
  8. Inkonst – Klubb, konsert och scenkonst
  9. Club Privé – Anrik nattklubb

Nattklubbar i Malmö

Moriska Paviljongen

Hemsida

Fest i parken

Sagopalatset mitt i Folkets Park bjuder in till fest på upp till tre dansgolv. Kör en lugnare kväll i bistron, häng kvar inpå småtimmarna efter fredagens afterwork eller satsa fullt på att prova olika dansgolv och rytmer under helgens festligheter. Livemusik varvas med temakvällar och DJ-spelningar, så det är bara att utforska.

Etage

Hemsida

Mer öppet för fler

Länge har Étage tagit hand om flera av Malmös olika festdemografier med generösa öppettider och varierande åldersgränser flera dagar i veckan. Minst fyra kvällar varje vecka strömmar basen ut på Stortorget från klubbens fyra dansgolv, med ytterligare en kväll reserverad för speciella tillställningar. Särskilt populärt inpå småtimmarna.

Grand Malmö

Livlig bar och nattklubb

Ännu en Möllan-favorit finner du i Grand, som nås via en parkering bara ett stenkast bort från Folkets Park. Här varvas skön loungekänsla och livemusik med livlig bar-feeling och riktig fest – lite beroende på när man väljer att trilla in.

Plan B

Musikmecka på Norra Gränges

Malmös mest fullspäckade spelschema hör till Plan B, något som lockar många bort till Norra Grängesbergsgatan — en bra bit från stans mer trafikerade nattlivsområden. Skön stämning, humana priser i baren och en rymlig uteservering bidrar en hel del också. DJ:s, producenter, band och artister av olika profil och genrer rivstartar festen som ofta går till sent.

Kulturbolaget

Hemsida

Kulturveteranen vid Möllan

Efter över 30 år i branschen kan man lugnt konstatera att KB kan det här med musik. Utöver stjärnspäckade konsertbokningar ligger musikinstitutionen även bakom välbesökta klubbkvällar varje helg i lokalen på Bergsgatan, där indie- och rockentusiaster flockas titt som tätt för sena nätter med fullt ös.

Babel

Hemsida

Möllans klubbkyrka

Det allra heligaste i Malmös mesta klubbkyrka är festen. Till detta satsar Babel på bokningar av allt från artistframträdanden till DJ-spelningar för klubbkvällar på två dansgolv. Dessutom drar man sig inte för att leta efter dessa i olika städer och länder såväl som genrer.

Adelgatan

Hemsida

Trendigt med VIP-stuk

En tjusig look och en ordentlig dos tålamod gäller om man vill slå klackarna i taket på Adelgatan, som drar folk till lördagskvällar med NYC-vibbar. Gästlista och bordsbokning rekommenderas för att få bättre chans att uppleva klubben inifrån, men det är bara att pröva lyckan bland andra festsugna i kön annars.

Inkonst

Hemsida

Klubb, konsert och scenkonst

På Inkonst varvas standup och scenkonst med klubbkvällar och konserter. Den gemensamma nämnaren brukar i regel vara aningen smalare arrangemang med fokus på hög konstnärlig kvalitet och diverse nyskapande uttryck. Räkna med intressanta dj:s och artister.

Club Privé

Anrik nattklubb

Två dansgolv och fem barer håller klubbveteranen Privé vid liv även efter fyrtio år i nattklubbsbranschen. Husets Main Floor serverar färska låtar från topplistorna varvade med en och annan schlagerdänga, medan Bibliotekets beats ser till soul- och funkfantasters behov. När klackarna behöver en paus är det bara att njuta av lounge-känslan på Terrassen.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta