Nya restauranger i Malmö

Nya restauranger i Malmö

Malmös restaurang- och nöjesliv växer så det knakar och prova-på-listorna för stadens matglada blir allt längre. För att underlätta jakten på nya restauranger och krogar har vi sammanställt det mesta av det goda som slagit upp dörrarna nyligen eller är i full gång med att göra det snart. Restaurangerna är många och varierade, från nylanseringar i gamla lokaler till spännande satsningar på nya koncept. De allra senaste öppningarna listas längst upp. Här är guiden till nya restauranger i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. De nyaste restaurangerna i Malmö
  1. Cicchetti – 4 september 2023
  2. Goose – 4 augusti 2023
  3. Mahalle – 8 juni 2023
  4. Krøl – April 2023
  5. Kaiseki – 26 april 2023
  6. Buccan – 23 mars 2023
  7. Bar Kiosko – 4 mars 2023
  8. Manto – 21 januari 2023

De nyaste restaurangerna i Malmö

Cicchetti

4 september 2023

I linje med Cicchettis namn – som betyder “smårätter” på svenska – hittar vi mindre rätter som är tänkta att dela på denna italienska restaurang i Hyllie. Därtill serveras även frukost och lunch från en meny som varierar från dag till dag.

Goose

4 augusti 2023

”Ät som att ingen ser dig, eller som att du inte bryr dig om någon ser dig” – så lyder devisen på Goose, en comfort food-orienterad krog med en mix av amerikanska, mexikanska och italienska smaker på menyn. Bygg din egen macka eller hugg in på en slurpig pasta, oavsett vilket kan du räkna med att bli både mätt och belåten. 

Mahalle

Hemsida

8 juni 2023

Mahalle är redan ett uppskattat inslag i Köpenhamns krogbild och utökar våren 2023 med en restaurang i Malmö, närmare bestämt på Adelgatan. Här serveras smaker som bjuder på en resa till Mellanöstern, i form av smårätter att dela kring bordet.

Krøl

April 2023

Första, lite nervösa dejten, utekväll med kompisgänget eller bara en vardaglig bärs – oavsett tillfälle är du välkommen till Krøl. Här serveras amerikanska och mexikanska rätter såsom tacos, quesadillas och ribs ihop med lokalproducerad öl, i en inbjudande och avslappnad miljö.

Kaiseki

26 april 2023

Klassiska japanska rätter med en modern twist, serverade som tapas och bowls, är vad som står på menyn på Kaiseki. Även drinkarna kommer i ny, kreativ tappning och går under namn som Heartbreak, Cherry blossom och Mystic mango.

Buccan

23 mars 2023

Med inspiration från havet har man på Buccan skapat en kreativ meny med både hållbarhet och smak i fokus. Här serveras spännande rätter med råvaror från både hav och land, och smakinfluenser från Karibien.

Bar Kiosko

4 mars 2023

Räkna med lantliga viner, gyros och ostron på Bar Kiosko, den hängvänliga baren och restaurangen på Nobelvägen. Här står åtminstone en racercykel parkerad utanför när du än besöker stället. Det lantliga och rustika genomsyrar både meny och inredning, med medelhavssmaker och charmigt kantstötta trämöbler.

Manto

21 januari 2023

Restaurangnyheten Manto gör särskilt veganer glada – här serveras nämligen växtbaserad asiatisk fusion sprungen ur gängets kärlek och kreativitet till mat. Målet är att ta smaker från Afghanistan, Kina, Korea, Indien och Japan till Malmö och skapa stans bästa veganska restaurang.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta