Den här plats är egentligen mer känd som en take-away ställe, enligt krögarna Staffan Ohlsson och Johannes Gustafsson som öppnade tredje Spoonery-krog vid St. Knut i 2014. Idén att servera långkokt mat som snabbmat : soppor, grytor och surdegsbröd - den som man äter med sked därav namnet! Trettio sittplatser finns i krogen och fler under sommartid, med uteservering.
Jag beställde kycklingrätt som på 125 spänn var jättegod även om portion kände lite för små. Bräserad kyclinglårfilé var saftig och rödcurry var smaskig med topping av färska böngroddar, koriander och purjolök. Sällskapet provade tres frijoles, en sorts vegansk franskböngryta på 3 sorters bönor, zucchini, paprika och tomat med ett rejält klick av saffransaioli för 98 spänn som var kanske bättre prismässigt.
De finns i Slottstaden och Limhamnen, värt att prova!
Den här plats är egentligen mer känd som en take-away ställe, enligt krögarna Staffan Ohlsson och Johannes Gustafsson som öppnade tredje Spoonery-krog vid St. Knut i 2014. Idén att servera långkokt mat som snabbmat : soppor, grytor och surdegsbröd - de...