Adam & Albin öppnar storkrog i Slakthusområdet

Efter framgångarna med Adam/Albin, Misshumasshu och sommarkrogen Ön tar den prisbelönta kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman nästa steg. Denna gång öppnar de sin största restaurang hittills, i en gammal industribyggnad strax utanför tullarna.

Hösten 2022 slår Adam Dahlberg och Albin Wessman upp dörrarna till sin nya restaurang i storsatsningen Hus 26, närmare bestämt en del av Slakthushallarna i Slakthusområdet som nu ska bli en destination för mat, kultur och upplevelser.

– Vi älskar att få chansen att flytta in på oväntade, lite mer opolerade och ruffa platser där vi har möjlighet att tänka helt fritt och göra något annorlunda, säger Adam Dahlberg i ett pressmeddelande.

Just nu är arbetet i full gång med att restaurera de gamla industrilokalerna från förra sekelskiftet, där en rad handplockade restaurang- och barkoncept ska husera. Precis som tidigare är det arkitektkontoret Specific Generic som står bakom design och inredning i kockduons nya restaurang.

– Slakthusområdet med den historiska kopplingen till gastronomi och mathantverk är ju en helt magisk plats att öppna krog på. Grundtanken med Hus 26 och Slakthushallarna passar oss perfekt och lokalen vi flyttar in i ligger i en supercool gammal industribyggnad från 1912, med 13 meter i takhöjd, berättar Albin Wessman.

Från fine dining till streetfood
Under hösten och vintern ska fler restauranger, barer och koncept i Hus 26 presenteras löpande. Exakt hur blandningen kommer att se ut är än så länge hemligt.

– Slakthushallarna med Hus 26 i spetsen kommer bli en helt unik plats. Alla samarbetspartners är verkligen noga handplockade och har gemensamt att de i Slakthusområdet ser möjligheten att förverkliga sina egna passionsprojekt. Och med alla de här starka driven och visionerna sida vid sida kommer helheten bli något vars motsvarighet inte finns någon annanstans i Stockholm eller i resten av Sverige, säger Mattias Roussakoff, Leasing Manager Food & Beverage på Atrium Ljungberg, och fortsätter:

– Det kommer vara aktörer med stor passion för sitt hantverk och som är de allra bästa inom sina respektive segment, vare sig det gäller fine dining, bistromat eller streetfood, drinkar, vin eller öl.