Vinnaryran från Årets Kock 2024 har knappt hunnit lägga sig före planeringen av nästa års tävling kommer igång. Redan nu presenteras de kockar som ska utforma 2025 års tävling.
Tävlingen Årets Kock, även kallat SM i matlagning, går av stapeln varje höst och utser landets bästa kock under högtidliga former. Nu presenteras 2025 års tävlingsgrupp, som tillsammans ska utforma tävlingens alla moment, från receptkvalet och kvalfinalen till den stora finalen den 2 oktober 2025.
Precis som tidigare år kommer tävlingsgruppen att ledas av Viktor Westerlind (Årets Kock 2009) tillsammans med tävlingsledningen bestående av Jonas Dahlbom (juryordförande och Årets Kock 1996) och Stefan Eriksson (råvaruansvarig och Årets Kock 2005). Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016) kommer arbeta parallellt med Viktor Westerlind som en del av förberedelserna inför att ta över rollen som tävlingsledare 2026.
De som kompletterar tävlingsledningen och utgör tävlingsgruppen för Årets Kock 2025 är Jonas Lagerström, som driver de hyllade restaurangerna Etoile, Celeste och Stella Pizza, Martin Moses, vinnare av Årets Kock 2019 och krögare på Human i Göteborg, Louise Johansson som driver Taste by Louise och har tävlat i Årets Kock-finalen både 2019 och 2021, samt Malin Söderström som står bakom Restaurangen Moderna Museet, The Fishery (Brunkebergstorg och Teatern) samt M/S Gustafsberg VII.
– Att få arbeta med den här gruppen av otroligt skickliga och erfarna kockar är en enorm styrka. Deras samlade kunskap och kreativitet är avgörande för att skapa en tävling som utmanar, inspirerar och driver på den gastronomiska utvecklingen i Sverige, säger Viktor Westerlind, tävlingsledare för Årets Kock.
Årets Kock går av stapeln den 2 oktober 2025.