At Six öppnar upp med ny meny och "Tipsy Tea"

Nordic Choice-hotellet på Brunkebergstorg kom till Stockholm för snart fem år sedan och etablerade sig snabbt som ett vattenhål för såväl övernattande som hungriga och törstiga gäster i Stockholm. Nu ser man fram emot en nystart fritt från en pandemi.
– Vi har sett en positiv utveckling under hösten med fler och fler gäster som hittat tillbaka till Hotel At Six, säger Nuno Almeida, Food and Beverage Manager på At Six.

Hotellet huserar med flera olika utrymmen för mat och dryck. Som gäst kan du besöka vinbaren, restaurangen, takterrassen (öppen så länge vädret tillåter) och cocktailbaren. Förutom konsten som klär väggarna är omsorgsfullt och medvetet tänk gällande hållbarhet något som följer verksamheten som en röd tråd.

– Vi vill vara en internationell mötesplats med moderna inslag. Här finns en avslappnad atmosfär som rundas av med elegans och välkomnar ett härligt häng, fortsätter Nuno.

Restaurangen
Dining Room At Six är hotellets officiella restaurang där det serveras både frukost, lunch och middag i en elegant atmosfär med utsikt över staden. I den nya menyn som presenteras under hösten satsar man ännu mer på rena smaker från säsongen, där varje ingrediens ska få ta sin plats på tallriken. Förutom ordinarie à la carte finns även en avsmakningsmeny samt champagne- och ostvagnar.

Den nya cocktailbaren
I hotellets cocktailbar – tillika hjärta – händer det saker. Förutom deras signaturdrink Pine med smaker från de svenska skogarna finns en lista på drinkblandningar för alla, och som alltid en mindre meny med smårätter att välja ifrån. Nytt för säsongen är konceptet Tipsy & Tea – deras version av afternoon tea med "te-smakande" cocktails. Tipsy Tea kommer att finnas på lördagar och förutom goda drinkar spelas musik från någon av hotellets dj:s.

– Vi vill ge våra gäster en upplevelse vare sig de är här för att äta god mat, dricka gott i glasen eller sova gott. Det finns en historia bakom det mesta vi gör, en tanke och ett medvetet tänk som genomsyrar hela verksamheten, vare sig det är ett kreativt koncept eller hållbara tankesätt, berättar Nuno.

Vinbaren
Blanche & Hierta At Six serveras precis som tidigare en lång lista på viner från hela världen tillsammans med rustika rätter med internationella smaker, anpassade för att gå utmärkt ihop med drycken. Nytt för i år är vinbarens tema-månader, och först ut är Tyskland med mat och dryck från landets regioner, följt av Portugal.

– Det är ett sätt att ge extra fokus åt något vi vill lyfta, och göra det enklare för våra gäster att ta del av något de annars inte vanligtvis skulle göra, avslutar Nuno.

Inför julen förbereder man en mat- och dryckesmeny på hotellet med influenser från traditionella julsmaker, finns att ta del av från 24 november till och med 9 januari. Cocktailbaren håller öppet onsdag till söndag med förhoppning om utökade öppettider. Tipsy Tea öppnar den 23 oktober.