Bank Hotel öppnar cocktailterrass bland takåsarna

För mindre än ett år sedan öppnade Stureplansgruppen dörrarna till det gamla bankvalvet, numera hotellet, Bank Hotel. I samband med denna öppning lanserades även deras restaurang Bonnie's och cocktailbarerna Sophie's Bar och Papillion. Nu, lagom till sommaren 2019 öppnar man en takbar på översta våningen, med stor terrass och utsikts över Djurgården och Östermalm.

Från och med den 17 maj kan man ta hissen upp till översta våningen och besöka cocktailbaren Le Hibou. Le Hibou är en internationell bar i en elegant miljö som erbjuder gästerna en avkopplande plats, till för härligt umgänge. Terrassen har en enastående utsikt över Strandvägens takåsar och Nybrovikens inlopp. I baren serveras specialkomponerade cocktails med ett stort urval av alkoholfria drinkar, och unikt för denna takbar är att du har möjlighet att ta del av en ny alkoholfri sprit som gör det möjligt att avnjuta klassiska drinkar.

- Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.

För dig som undrar över namnet finns en logisk förklaring. Le Hibou betyder uggla på franska, och knyter an till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan syns återkommande i byggnadens arkitektur och har varit med sedan fastigheten användes som bank.

Le Hibou öppnar den 17 maj 2019.