BOO Burgers serverar vinnarburgaren i SM oktober ut

I september korades vinnaren i burgar-SM och på förstaplatsen stod laget Nyburgarna. Som enda restaurang erbjuder nu BOO Burgers & Barbecue deras vinnarburgare under hela oktober. Vi pratade med BOO Burgers VD, burgarentusiasten Robin Edsmyr, om samarbetet och SM-vinnaren.

Tillsammans med kollegan Måns Lundin startade Robin Edsmyr BOO Burgers & Barbecue för ett år sedan, som ett resultat av bådas erfarenhet av restaurang och passion för smashburgare och barbecue. Nu erbjuder de SM-vinnarburgaren på BOO Burgers hela oktober.

Hej Robin! Nu serverar ni som enda restaurang i Sverige SM-vinnaren! Hur kom samarbetet till?
– Hej! Ja, det är jätteroligt! Jag sitter som domare och sponsor för burgar-SM, och lärde känna Adéle och Fredrik från Nyburgarna redan förra året. Tillsammans med sin familj driver de Måketorps kött & styckeri i Småland. De har en passion för kött och råvaror, likt vi. När de sedan gick och vann SM 2022 så inleddes samtalet att göra någonting roligt ihop. Att de dessutom använde vår prisvinnande cheddarost på vinnarbidraget var extra roligt, och kändes då som en kul möjlighet att få erbjuda fler att få uppleva den SM-vinnande burgaren "på hemmaplan".

Burgaren är komponerad med hängmörat kött från Måketorps och potato-brioche-bröd rostat i hängmörad talg, isad och picklad gul lök, inlagda röda jalapeños, Premium Cheddar från IEAT, salt och nymalen svartpeppar. I locket hittar man Hellmann's majo och lite amerikansk gul senap.

Vad var det som gjorde att just den här burgaren vann tävlingen?
– Det var många bra bidrag i år, och resultatet var högt och lågt. Nytt för i år var även att det var tre deltävlingar: vegetarisk, freestyle och mystery box. Freestyle är den högst rankade grenen, som tidigare år har varit den officiella tävlingen. Det lag som hade det högsta snittbetyget genom samtliga deltävlingar kom ut som vinnare, vilket Nyburgarna gjorde. Att de dessutom kom på första plats i grenen freestyle visar verkligen på varför de tog hem segern.

– Burgaren i sig är precis så som vi på BOO Burgers värdesätter att en burgare ska vara: sparsmakad, med fokus på detaljerna och råvarorna, med det där lilla extra. Nyburgarnas bidrag var väldigt välbalanserat och skapade den bästa helhetsupplevelsen för årets tävling, fortsätter han.

Endast på BOO Burgers & Barbecue
Vill man smaka den vinnande burgaren gör man det på någon av BOO Burgers & Barbecues två restauranger, på Södermalm och i city.

– Burgaren finns på menyn under hela oktober, sen vet man aldrig, kanske att det kommer fler tillfällen på sikt, men passa på under oktober månad, hälsar Robin.

Vad händer härnäst på BOO Burgers & Barbecue?
– Vi sitter i planeringsfasen för hösten och vintern, och det kommer hända väldigt mycket roliga saker. Dels en del roliga gästspel, men också en del events och tillställningar, och tillägg i menyn. Först ut har vi Halloween som kommer bli något alldeles extra. Konceptet kommer utvecklas en del också framöver.