Boulebar satsar stort - flyttar in i industrilokal

En stor industrilokal i Liljeholmen förvandlas till medelhavspark med boulebanor, barer, dj:s och fransk restaurang i två våningar. Detta när Boulebar öppnar sin största satsning någonsin, Boulebar Tryckeriet.
- Vi tror verkligen på Liljeholmen som stadsdel och är övertygade om att kunna locka både grannarna i området och långväga gäster, säger Henrik Kruse som var med och grundade Boulebar.

Boulebar startade i en källare på Surbrunnsgatan i Stockholm för femton år sedan. Ett gäng tågluffande vänner hade blivit boulefrälsta vid Medelhavet och ville återuppliva känslan i Sverige. Den ursprungliga lokalen är numera stängd, men Boulebar har sedan dess öppnat på nya platser i Stockholm, Göteborg och Malmö. Senaste stället är Boulebar Tanto vid Hornstulls Strand som öppnade i somras med utomhusboule, fransk grillmeny och bar. Under hösten öppnar även Boulebar i Köpenhamn.

- Vi har utvecklats för varje nytt Boulebar som skapats. Från början handlade allt om boule, men under resans gång blev vi precis lika nördiga i detaljer som ljus och skuggor, växter, musik och fransk mat och dryck. Inför Tryckeriet i Liljeholmen har vi samlat all kunskap från samtliga städer för att skapa vårt drömställe här i Stockholm där allting började. Boulebar Tryckeriet ska helt enkelt bli det bästa vi någonsin gjort, säger Henrik Kruse.

Nya Boulebar Tryckeriet öppnar på Liljeholmsvägen 14 och kommer ha öppet alla dagar i veckan. Det nya stället är tänkt som en naturlig mötesplats oavsett om man vill umgås över ett parti boule, lyssna på DJ:s, äta franskt eller hänga i baren. 

Uppdatering: Öppningen av Tryckeriet är framflyttad från januari till september 2017. Anledningen är att bygglovsprocessen samt en omfattande omvandling av den gamla industrilokalen har tagit längre tid än beräknat.

Läs även: Boulebar Rålis förstört i brand

Mer information: Boulebar Tryckeriet

Visa på karta