Brygg ditt eget öl på restaurang – och drick det till maten

Mikrobryggt öl ligger helt i tiden, men varför inte brygga själv? På Waza Restaurang & Bryggeri vid Norra Bantorget arrangeras bryggarkurser för den som vill lära sig. När ölet har lagrats färdigt är det bara att komma tillbaka och njuta.

Waza har gjort sig kända för att brygga och servera sin egen öl, men de är även den enda restaurangen som både serverar mat och arrangerar bryggarkurser i Stockholm. Bland annat kan du boka in en privat bryggarkurs där du väljer ut vilket öl som ska bryggas tillsammans med bryggmästaren. Restaurangen lagrar och tappar sedan upp ölet på fat och när den är klar kan du ta med dig vänner och bekanta och dricka ölet på plats till en bit mat.

Du kan även gå på hembryggarkurs och brygga IPA, eller slinka in på öppna bryggarkurser för allmänheten där utbildning och tio liter öl ingår. Ölet ska bara jäsa i några veckor, sedan har du ett helt eget fat att bjuda på där hemma.