Christian Hellberg går in i Mister French-gruppen

Med sin långa erfarenhet inom restaurangvärlden, går kocken Christian Hellberg nu in i Mister French-gruppen. Hans fokus blir att vässa de befintliga koncepten samt att satsa på nyetableringar.

Efter att han utsågs till Årets Kock 2001 har Christian Hellberg varit krögare på restauranger som Griffins' Steakhouse och F12 Restaurant, samt deltagit i tv-program som Kockarnas kamp och Grillmästarna. Nu tar han nästa steg i karriären när han går in i Mister French-gruppen som, förutom restaurangen Mister French, även står bakom krogar som Strandbryggan och Kallbadhuset i Visby. Christians roll i gruppen blir att vässa till koncepten ytterligare.

– Jag vill verkligen satsa på värdskapet där vår ambition blir att våga driva en varm restaurang servicemässigt. Vi kommer integrera gästerna mer i måltiden genom att det kommer hända mer vid borden och bli en mer levande servering, säger Christian.

Öppnar snart i Åre
Christian kommer även att stå bakom gruppens nyetableringar, bland annat Mister Frenchs nya tillskott i Åre som öppnar i mitten av december. Där kan gästerna förvänta sig det bästa från Mister French – men i en härlig vinterskrud.

– Ambitionen med restaurangen är att ha öppet året runt och attrahera äldre, rutinerade, lokala medarbetare. I Åre kommer vi att satsa på prisvärda luncher som man står sig på hela dagen i skidbacken. Ylva Nordenskiöld, som är Årebo och riktigt duktig, kommer att vara köksmästare.

Förutom den nya enheten i Åre har Mister French-gruppen flera andra projekt på gång, i form av nya restaurangöppningar i Stockholm nästa år, bland annat en ny enhet på Rödbodtorget. Gruppen växer snabbt, men fokus på långsiktighet och kontinuitet är något Christian trycker extra på.

– Man är aldrig ensam, det är viktigt att få alla att dra åt samma håll och få alla att tro på det man gör.