Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Mister French

2,9
47 betyg
Redigera Mister French
Mister French

Sedan 2013 finns Mister French i Tullhus 2 på Skeppsbron i Gamla stan, med ståtlig sjöutsikt och en av stans glassigaste uteserveringar. Våren 2018 gjorde man en nysatsning med konceptet "dinner club" där livemusik, goda drinkar och social dining står i fokus. Inspirationen från såväl 20-talets Gatsby som från fransk matlagning och brasserier i London och New York. Men också från det gamla Indokina, med crossover och nytänkande smakkombinationer som resultat.

Inne i det moderna brasseriet minglar franska 20-talsvibbar med klassisk Gatsby-anda. Restaurangen har en central, 20-talsglammig cocktailbar och öppet kök där man presenterar ett exklusivt utbud av färska skaldjur. Idag inspireras smaker och tillagning även av Marocko och franska Indokina; Laos, Kambodja, Vietnam och Singapore. På menyn samsas franska klassiker i en modern crossover med nytänkande smakkombinationer.

Rätterna serveras enligt devisen ”sharing is caring” och består av små serveringar för att alla runt bordet ska kunna prova olika smaker och maträtter. Man uppmuntrar även gästerna till att delta i tillagningen genom att grilla klart kött och fisk på små kolgrillar och lavastenar vid bordet. Tanken är att skapa en avslappnad hemma hos-känsla, där restaurangbesöket blir en rolig upplevelse.

- Mister French ska vara ett ställe som är livligare och mer internationellt än andra krogupplevelser i Stockholm. Vi har anpassat konceptet, lokalen och laget bakom Mister French för att skapa en dinner club som inte är likt något annat i Stockholm, säger Calle Eriksson, nöjeschef för Mister French.

Under sommarsäsongen fylls uteserveringen av både stockholmare och turister som vill njuta av solen på den stora uteserveringen.

Användarbilder på Mister French Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Mister French av Cissi L.
  • Lammspett för 2 pers. - Bild från Mister French av Peter B.
  • Tillbehör till Lammspett för 2 pers. - Bild från Mister French av Peter B.
  • Livemusik med Eric Gadd - Bild från Mister French av Peter B.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
4 dec 2016 · Uppdaterad

Riktigt kul med ett så ambitiöst koncept. På sommaren är framförallt uteserveringen grym. Har bara testat julbordet i matväg men det är riktigt bra.

19 dec 2017

Endast varit på Mr French uteservering och bar tills i år då jag besökte julbordet som var ett av de bättre julborden jag ätit på! Supernöjd! Fantastiskt utbud på fisk och skaldjur samt grönsaker, perfekt för en som inte äter kött... Visa hela »

22 aug 2018

Mysig restaurang precis vid vattnet där stämningen och drinkarna alltid är på topp, och utsikten är helt fantastisk! Tyvärr har brunchen blivit sämre de senare åren och även tappat kvalitén på maten.

21 dec 2014

Ett av stans ballaste ställen. Bra mat, grymma drinkar, oslagbar uteservering och riktigt coolt ställe med det öppna köket och cocktailbaren som ringas in av matsalen.

31 okt 2018

Varje gång jag varit här har det varit ny köksmästare. Det i sin tur har lett till att jag haft både fantastiska smakupplevelser till riktigt katastrofala. Samma med servicen. Ibland underbart och ibland monster.
Läget och inredningen är det som gör att... Visa hela »

Listad i: Lyxlunch
27 jun 2019

Stor grym meny med mest fisk/skaldjur. Trevligt och avspänt. Stor restaurangdel inomhus samt utomhus (med tak om dåligt väder) med utsikt över Saltsjön. Stor lounchdel separerad från restaurangdelen.

6 aug 2018 · Uppdaterad

Åt brunch på Mr French. Jättetrevligt att sitta ute, goda drinkar! Personalen var trevlig men det tog väldigt lång tid att få sin dryck. Brunchbuffén va bra men inte lika bra som jag hoppats på. Ska gå tillbaka för middag någon gå... Visa hela »

13 sep 2018

Tycker alltid det är bra här, uteserveringen är grym som ofta utnyttjas till bra events. Har dock inte ätit här på minst två år, men då var jag nöjd. AW och annat barhäng rekommenderas, framför allt på sommaren.

13 nov 2018 · Uppdaterad

Update: Hade så önskat och hoppas att denna gång skulle bli en härlig matupplevelse, men tyvärr..
Dom hade inte koll på deras musslor kan jag rent av säga, hur kan man servera flera trasiga musslor? Det är enligt mig oprofessionellt och oansvarigt!... Visa hela »

5 maj 2017

Fantastisk mat, underbar inredning. Men anledning till enbart 4 stjärnor är på grund av vår servitris bristande kunskaper. Till en början ville hon att vi skulle smaka av en champagneflaska. Ganska otraditionellt i min värld i alla fall. När jag sedan bad om ett... Visa hela »

4 nov 2018

Vårt besök blev en av de sämsta restaurangupplevelserna ever! Hade bokat bord flera månader i förväg och poängterat att vi ska fira och det är speciell kväll. Vi var bara tre i sällskapet men blev ändå placerad vid provisorisk bord vid k... Visa hela »

7 aug 2020

Översätt till svenska »

Bra brunch-buffé! Mycket å velge mellom!

5 mar 2019

Nah, maten är trött och inte särskilt innovativ. Har haft glansigare dagar.

Personalen verkar ha en tendens att glömma bort en efter en stund.

29 sep 2021

Underbart ställe som har öppet från lunch till sena timmen. Atmosfären är otrolig!

8 apr 2015

Grymt ställe som verkligen fick ett upplyft efter Pontus by the sea. Uteserveringen och läget vid vattnet är oslagbart. Det är underbart att sitta ute en sommarkväll och blicka ut över Gröna Lund och Skeppsholmen. Coolt och modernt inrett och hög puls.
Ma... Visa hela »

Listad i: Bästa AW
26 jun 2016

Skulle testa den omtalade skaldjursbrunchen på midsommardagen men när vi väl kom dit fick vi info om att de ställt in den och att det var den vanliga menyn som gällde. Snopna valde vi att äta där ändå. Tyvärr blev jag extremt besviken jämfö... Visa hela »

19 sep 2021

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Rekommenderar inte denna plats till någon. Värsta nattklubbsupplevelsen jag har haft i hela mitt liv. Om cheferna vill att denna plats ska lyckas måste de se över sin personal och service. Varje person jag känner som kommer att besöka Stockholm i framtiden kommer jag... Visa hela »

21 okt 2018

Spenderade en fin kväll här med skaldjursplateau för två. Fin kvalitet på maten och mkt fin inredning på restaurangen!

19 mar 2019

En av de bästa och mest prisvärda bruncherna med sin skaldjursbuffe där man får äta sig mätt på ostron, krabba, färska och rökta räkor. De har även en varm sel med kött, potatis och calamares. Efterrättsbordet är stort med bland... Visa hela »

8 jul 2021

Ingen service alls, fick inte ens beställa inom 20 min, vi var helt vanligt medelålder par.

Sida 1 av 3

Så tycker pressen

5 av 5 · Mitt i Gourmand · 2013-10-04

4 av 5 · Mitt i Gourmé · 2013-10-04

“Smaklycka på fransos med sjövy”

3 av 5 · Aftonbladet · 2013-08-23

“Nyöppnade Mr French serverar mat av högsta klass.”