Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Mister French

3,1 • 27 recensioner
Mister French

Sedan 2013 har Mister French legat i Tullhus 2 på Skeppsbron i Gamla Stan, med ståtlig sjöutsikt och en av stans glassigaste uteserveringar. Våren 2018 gjorde man en nysatsning med konceptet "dinner club" där livemusik, goda drinkar och social dining står i fokus. Inspirationen från såväl 20-talets Gatsby som från fransk matlagning och brasserier i London och New York. Men också från det gamla Indokina, med crossover och nytänkande smakkombinationer som resultat.

Inne i det moderna brasseriet minglar franska 20-talsvibbar med klassisk Gatsby-anda. Restaurangen har en central, 20-talsglammig cocktailbar och öppet kök där man presenterar ett exklusivt utbud av färska skaldjur. Idag inspireras smaker och tillagning även av Marocko och franska Indokina; Laos, Kambodja, Vietnam och Singapore. På menyn samsas franska klassiker i en modern crossover med nytänkande smakkombinationer.

Rätterna serveras enligt devisen ”sharing is caring” och består av små serveringar för att alla runt bordet ska kunna prova olika smaker och maträtter. Man uppmuntrar även gästerna till att delta i tillagningen genom att grilla klart kött och fisk på små kolgrillar och lavastenar vid bordet. Tanken är att skapa en avslappnad hemma hos-känsla med festlig känsla, där restaurangbesöket blir en rolig upplevelse.

- Mister French ska vara ett ställe som är livligare och mer internationellt än andra krogupplevelser i Stockholm. Vi har anpassat konceptet, lokalen och laget bakom Mister French för att skapa en dinner club som inte är likt något annat i Stockholm, säger Calle Eriksson, nöjeschef för Mister French.

Varje onsdag, torsdag, fredag och lördag där du kan ta del av livemusik och DJs. Måndag till fredag serveras dagens lunch och lördag till söndag kan du del av deras helgbrunch med svängig musik, happenings och glad stämning.

Under sommarsäsongen fylls uteserveringen av både stockholmare och turister som vill njuta av solen på den stora uteserveringen.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 dec 2017

Endast varit på Mr French uteservering och bar tills i år då jag besökte julbordet som var ett av de bättre julborden jag ätit på! Supernöjd! Fantastiskt utbud på fisk och skaldjur samt grönsaker, perfekt för en som inte äter kött... Visa hela »

4 dec 2016 · Uppdaterad

Riktigt kul med ett så ambitiöst koncept. På sommaren är framförallt uteserveringen grym. Har bara testat julbordet i matväg men det är riktigt bra.

22 aug 2018

Mysig restaurang precis vid vattnet där stämningen och drinkarna alltid är på topp, och utsikten är helt fantastisk! Tyvärr har brunchen blivit sämre de senare åren och även tappat kvalitén på maten.

13 sep 2018

Tycker alltid det är bra här, uteserveringen är grym som ofta utnyttjas till bra events. Har dock inte ätit här på minst två år, men då var jag nöjd. AW och annat barhäng rekommenderas, framför allt på sommaren.

21 dec 2014

Ett av stans ballaste ställen. Bra mat, grymma drinkar, oslagbar uteservering och riktigt coolt ställe med det öppna köket och cocktailbaren som ringas in av matsalen.

Listad i: Favoriter, Favoritbarer
6 aug 2018 · Uppdaterad

Åt brunch på Mr French. Jättetrevligt att sitta ute, goda drinkar! Personalen var trevlig men det tog väldigt lång tid att få sin dryck. Brunchbuffén va bra men inte lika bra som jag hoppats på. Ska gå tillbaka för middag någon gå... Visa hela »

5 maj 2017

Fantastisk mat, underbar inredning. Men anledning till enbart 4 stjärnor är på grund av vår servitris bristande kunskaper. Till en början ville hon att vi skulle smaka av en champagneflaska. Ganska otraditionellt i min värld i alla fall. När jag sedan bad om ett... Visa hela »

14 apr 2017

Jag jobbar i närheten så jag har ätit lunch flera gånger och middag några gånger, mest i brist på annat.

Om man vill äta vet jag faktiskt inte varför man skulle ta sig hit. Restaurangen är verkligen bara OK. Inte mer än så.
... Visa hela »

5 dec 2016

Mister French levererar ett fantastiskt trevligt julbord. Rekommderas!!

8 maj 2016

Fantastiskt ställe. Bra både på vintern och framförallt på sommaren. Kanonbra mat, goda drinkar och trevlig personal. Stor lokal som även är barnvänlig. Man kan lätt ta med barnvagn in så fungerar för familj, men även bra hak för d... Visa hela »

26 jun 2016

Skulle testa den omtalade skaldjursbrunchen på midsommardagen men när vi väl kom dit fick vi info om att de ställt in den och att det var den vanliga menyn som gällde. Snopna valde vi att äta där ändå. Tyvärr blev jag extremt besviken jämfö... Visa hela »

12 aug 2018

Bottennapp redan i dörren! Firade 10 år med min fru, Vi kom dit vid ca 23.00 nyktra när dörrvakten kör kortet ”Hur mår du” och påpekar mina ögon varav jag blir irriterad och frågar vad han menar. Det slutar med att vi kommer in men jag har... Visa hela »

31 maj 2015

Grymt ställe både för drinkar och mat. För dig som inte druckit drinkar på deras uteservering kan jag varmt rekommendera en svalkande cocktail i den coola miljön! Här kan man hänga ganska länge!

29 jun 2016

Bra skaldjur och kött, magisk utsikt. Priserna är lite väl aggressiva och tjejen som tog vår senaste bordsbokning borde kanske byta jobb.

8 apr 2015

Grymt ställe som verkligen fick ett upplyft efter Pontus by the sea. Uteserveringen och läget vid vattnet är oslagbart. Det är underbart att sitta ute en sommarkväll och blicka ut över Gröna Lund och Skeppsholmen. Coolt och modernt inrett och hög puls.

... Visa hela »

Listad i: Bästa AW
23 apr 2017

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Riktigt bra. En av mina favoritplatser för brunch. Massor av fisk och skaldjur och ganska bra urval.
Bra bar och vinlista. Uteplatsen ser awesome.

15 nov 2017

Stället lever på sitt läge/ inredning mer än för service och maten. Har ätit här 3 ggr à la carte , samt deras brunch en gång. Upplevde maten och servicen bättre i början. En av gångerna fick vi vänta oförskämt läng... Visa hela »

1 okt 2015

Åt lunch här, och det var så snålt med mat att vi fick ta en sväng förbi grillen och köpa en korv på vägen hem.

Maten var god, men väldigt små portioner som sagt.

Servitörerna var ganska påträngande och kä... Visa hela »

11 feb 2016

Bra ställe för drinkar, speciellt på sommaren! Varit här en gång för middag och då fick vi vänta ooorimligt länge på maten, vilket säkerligen var en engångsförteelse dock, men det gör att betyget hålls nere - så l... Visa hela »

5 aug 2015

Läget är jättebra, mysig miljö och trevlig personal, däremot var maten vi fick under all kritik.

Jag åt helgrillar seabass (Helgrillad seabass

Fylld med lagerblad och citron. Serveras med ett folieknyte

fyllt med potatis, tomat, fänkå... Visa hela »

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

5 av 5 · Mitt i Gourmand · 2013-10-04

4 av 5 · Mitt i Gourmé · 2013-10-04

“Smaklycka på fransos med sjövy”

3 av 5 · Aftonbladet · 2013-08-23

“Nyöppnade Mr French serverar mat av högsta klass.”