Mister French

2,8
61 betyg
$$$$
Fransk restaurang
Cocktailbar
Mister French
2,8
61 betyg

I Tullhus 2 på Skeppsbron hittas Mister French, en pulserande restaurang och bar med inspiration från 1920-talets franska brasserier i New York. Här serveras skaldjur, kolgrillat och cocktails i klassisk art deco-miljö med utsikt över Stockholms inlopp. På somrarna är den stora uteserveringen ett populärt tillhåll där man bland annat har dagsfester.

Sedan 2013 finns Mister French i Tullhus 2 på Skeppsbron i Gamla stan, med ståtlig sjöutsikt och en av stans glassigaste uteserveringar. Här kan man mötas upp för exempelvis en affärslunch, skaldjurbrunch, grillmiddag, cocktail, AW, spelning eller dagsfest.

I köket är det fokus på skaldjur, kolgrill och franska smaker, och här jobbar man med säsongens råvaror när man sätter menyn. Det går även att hänga i den centrala cocktailbaren, där man satsar på spännande cocktails och smakkombinationer. Allt inramat av Mister French särpräglade art deco-miljö med influenser från 1920-talet.

På somrarna fylls den stora uteserveringen av både stockholmare och turister som vill njuta av solen. Här finns det gott om plats för gäster som vill äta, ta något att dricka eller lyssna på musik. Med sitt läge mitt på kajen har uteserveringen blivit ett välkänt vattenhål som lockar stor publik varje säsong.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,8
61

Recensioner av Mister French

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Njaaaa, hade restaurangen inte legat där det ligger hade det nog blivit en ännu större beavikelse. Men söndagsbuffén här va ingen hitt. Bara med ögat sett så ser det väligt fräscht och aptitligt ut. Men väldigt smaklös och tråkig.


Wow, vilket ställe! Mr French är verkligen toppen. Uteserveringen vid vattnet är oslagbar och ger en sådan härlig känsla, speciellt på sommarkvällar med utsikt över staden. Inredningen är supercool och det är kul att kunna se kockarna job...

Konstgjord andning
Mister French står inför ett stålbad om man inte lyckas avvärja dekadensen.

·

Riktigt kul med ett så ambitiöst koncept. På sommaren är framförallt uteserveringen grym. Har bara testat julbordet i matväg men det är riktigt bra.

We were a party of 10 people for dinner. Our server was rude, incompetent and inattentive. Our starters and main courses arrived in the wrong order. Our drinks arrived after the food. My starter was incorrect. One of our party did not receive his main course. The server didn't put out plates fo...

Endast varit på Mr French uteservering och bar tills i år då jag besökte julbordet som var ett av de bättre julborden jag ätit på! Supernöjd! Fantastiskt utbud på fisk och skaldjur samt grönsaker, perfekt för en som inte äter kött...

Mysig restaurang precis vid vattnet där stämningen och drinkarna alltid är på topp, och utsikten är helt fantastisk! Tyvärr har brunchen blivit sämre de senare åren och även tappat kvalitén på maten.

·

Update: Hade så önskat och hoppas att denna gång skulle bli en härlig matupplevelse, men tyvärr..
Dom hade inte koll på deras musslor kan jag rent av säga, hur kan man servera flera trasiga musslor? Det är enligt mig oprofessionellt och oansvarigt!...

Ett av stans ballaste ställen. Bra mat, grymma drinkar, oslagbar uteservering och riktigt coolt ställe med det öppna köket och cocktailbaren som ringas in av matsalen.

Mr. French hade något en gång i tiden med en najs koncept, bra mat och härlig vibe.

Det går inte att säga mycket positivt längre. Maten är helt okej som bäst och servicen är näst intill obefintlig.
Det finns inget ställe i Stockh...

Goda drinkar. Maten va tyvärr inte alls bra, den var kall och när vi sa till blev vi inte positivt bemötta. De sa att maten skulle serveras så, vilket jag har svårt att tro då det var en fisksoppa.

Varje gång jag varit här har det varit ny köksmästare. Det i sin tur har lett till att jag haft både fantastiska smakupplevelser till riktigt katastrofala. Samma med servicen. Ibland underbart och ibland monster.
Läget och inredningen är det som gör att...

Listad i: Lyxlunch

Stor grym meny med mest fisk/skaldjur. Trevligt och avspänt. Stor restaurangdel inomhus samt utomhus (med tak om dåligt väder) med utsikt över Saltsjön. Stor lounchdel separerad från restaurangdelen.

·

Åt brunch på Mr French. Jättetrevligt att sitta ute, goda drinkar! Personalen var trevlig men det tog väldigt lång tid att få sin dryck. Brunchbuffén va bra men inte lika bra som jag hoppats på. Ska gå tillbaka för middag någon gå...

Tycker alltid det är bra här, uteserveringen är grym som ofta utnyttjas till bra events. Har dock inte ätit här på minst två år, men då var jag nöjd. AW och annat barhäng rekommenderas, framför allt på sommaren.

Just landed in Stockholm and we noticed there was something special about the place, great crowd, a healthy mix of locals and outsiders …. and suddenly, great atmosphere seasoned with really cool lounge music, the right vibe, the right craic

Vårt besök blev en av de sämsta restaurangupplevelserna ever! Hade bokat bord flera månader i förväg och poängterat att vi ska fira och det är speciell kväll. Vi var bara tre i sällskapet men blev ändå placerad vid provisorisk bord vid k...

Fantastisk mat, underbar inredning. Men anledning till enbart 4 stjärnor är på grund av vår servitris bristande kunskaper. Till en början ville hon att vi skulle smaka av en champagneflaska. Ganska otraditionellt i min värld i alla fall. När jag sedan bad om ett...

Jag var med en kompis lördagen den 11 juni. Vi båda är svarta killar i 30 års ålder. Vi har blivit dåligt bemött och särbehandlat av restaurangpersonal. Vi skulle beställa en flaska vin vid bordet. Personalen vill inte ta emot beställningen och d...

Grymt ställe som verkligen fick ett upplyft efter Pontus by the sea. Uteserveringen och läget vid vattnet är oslagbart. Det är underbart att sitta ute en sommarkväll och blicka ut över Gröna Lund och Skeppsholmen. Coolt och modernt inrett och hög puls.
Ma...

Listad i: Bästa AW

Så tycker pressen

Mitt i Gourmand

· 5 av 5 · 2013-10-04

Mitt i Gourmé

· 4 av 5 · 2013-10-04

“Smaklycka på fransos med sjövy”

Aftonbladet

· 3 av 5 · 2013-08-23

“Nyöppnade Mr French serverar mat av högsta klass.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,8
61

Representerar du Mister French?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Mister French?

På Mister French serveras bland annat:

  • Franskt
  • Skaldjur
  • Kött
  • Amerikanskt

Vilken typ av bar är Mister French?

Vi har klassificerat Mister French som:

  • Cocktailbar

Vad kostar det att äta på Mister French?

Mister French ligger i prisklassen Hög ($$$$).

Har Mister French uteservering?

Ja, Mister French har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Serverar Mister French lunch?

Ja, Mister French har lunchserveringar.

Var ligger Mister French?

Mister French ligger på Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla stan. I närheten ligger Stortorget, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 500m).