Mister French

2,8
57 betyg
Redigera Mister French

Sedan 2013 finns Mister French i Tullhus 2 på Skeppsbron i Gamla stan, med ståtlig sjöutsikt och en av stans glassigaste uteserveringar. Våren 2018 gjorde man en nysatsning med konceptet "dinner club" där livemusik, goda drinkar och social dining står i fokus. Inspirationen från såväl 20-talets Gatsby som från fransk matlagning och brasserier i London och New York. Men också från det gamla Indokina, med crossover och nytänkande smakkombinationer som resultat.

Inne i det moderna brasseriet minglar franska 20-talsvibbar med klassisk Gatsby-anda. Restaurangen har en central, 20-talsglammig cocktailbar och öppet kök där man presenterar ett exklusivt utbud av färska skaldjur. Idag inspireras smaker och tillagning även av Marocko och franska Indokina; Laos, Kambodja, Vietnam och Singapore. På menyn samsas franska klassiker i en modern crossover med nytänkande smakkombinationer.

Rätterna serveras enligt devisen ”sharing is caring” och består av små serveringar för att alla runt bordet ska kunna prova olika smaker och maträtter. Man uppmuntrar även gästerna till att delta i tillagningen genom att grilla klart kött och fisk på små kolgrillar och lavastenar vid bordet. Tanken är att skapa en avslappnad hemma hos-känsla, där restaurangbesöket blir en rolig upplevelse.

- Mister French ska vara ett ställe som är livligare och mer internationellt än andra krogupplevelser i Stockholm. Vi har anpassat konceptet, lokalen och laget bakom Mister French för att skapa en dinner club som inte är likt något annat i Stockholm, säger Calle Eriksson, nöjeschef för Mister French.

Under sommarsäsongen fylls uteserveringen av både stockholmare och turister som vill njuta av solen på den stora uteserveringen.

Användarbilder på Mister French Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bloody mary-drink – Bild från Mister French av Fredrik J.
  • Skaldjursplat – Bild från Mister French av Malin R.
  • Kocken var 100% säker på att kycklingen inte var rå. Det ser tyvärr inte ätbar ut... usch..  – Bild från Mister French av Vannie S.
  • Bild från Mister French av Vannie S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 dec 2016 · Uppdaterad

Riktigt kul med ett så ambitiöst koncept. På sommaren är framförallt uteserveringen grym. Har bara testat julbordet i matväg men det är riktigt bra.

19 dec 2017

Endast varit på Mr French uteservering och bar tills i år då jag besökte julbordet som var ett av de bättre julborden jag ätit på! Supernöjd! Fantastiskt utbud på fisk och skaldjur samt grönsaker, perfekt för en som inte äter kött... Visa hela »

22 aug 2018

Mysig restaurang precis vid vattnet där stämningen och drinkarna alltid är på topp, och utsikten är helt fantastisk! Tyvärr har brunchen blivit sämre de senare åren och även tappat kvalitén på maten.

21 dec 2014

Ett av stans ballaste ställen. Bra mat, grymma drinkar, oslagbar uteservering och riktigt coolt ställe med det öppna köket och cocktailbaren som ringas in av matsalen.

14 nov 2022

Konstgjord andning
Mister French står inför ett stålbad om man inte lyckas avvärja dekadensen.

31 okt 2018

Varje gång jag varit här har det varit ny köksmästare. Det i sin tur har lett till att jag haft både fantastiska smakupplevelser till riktigt katastrofala. Samma med servicen. Ibland underbart och ibland monster.
Läget och inredningen är det som gör att... Visa hela »

Listad i: Lyxlunch
11 jul 2022

Goda drinkar. Maten va tyvärr inte alls bra, den var kall och när vi sa till blev vi inte positivt bemötta. De sa att maten skulle serveras så, vilket jag har svårt att tro då det var en fisksoppa.

11 nov 2022

Mr. French hade något en gång i tiden med en najs koncept, bra mat och härlig vibe.

Det går inte att säga mycket positivt längre. Maten är helt okej som bäst och servicen är näst intill obefintlig.
Det finns inget ställe i Stockh... Visa hela »

6 aug 2018 · Uppdaterad

Åt brunch på Mr French. Jättetrevligt att sitta ute, goda drinkar! Personalen var trevlig men det tog väldigt lång tid att få sin dryck. Brunchbuffén va bra men inte lika bra som jag hoppats på. Ska gå tillbaka för middag någon gå... Visa hela »

27 jun 2019

Stor grym meny med mest fisk/skaldjur. Trevligt och avspänt. Stor restaurangdel inomhus samt utomhus (med tak om dåligt väder) med utsikt över Saltsjön. Stor lounchdel separerad från restaurangdelen.

13 sep 2018

Tycker alltid det är bra här, uteserveringen är grym som ofta utnyttjas till bra events. Har dock inte ätit här på minst två år, men då var jag nöjd. AW och annat barhäng rekommenderas, framför allt på sommaren.

5 maj 2017

Fantastisk mat, underbar inredning. Men anledning till enbart 4 stjärnor är på grund av vår servitris bristande kunskaper. Till en början ville hon att vi skulle smaka av en champagneflaska. Ganska otraditionellt i min värld i alla fall. När jag sedan bad om ett... Visa hela »

4 nov 2018

Vårt besök blev en av de sämsta restaurangupplevelserna ever! Hade bokat bord flera månader i förväg och poängterat att vi ska fira och det är speciell kväll. Vi var bara tre i sällskapet men blev ändå placerad vid provisorisk bord vid k... Visa hela »

8 apr 2015

Grymt ställe som verkligen fick ett upplyft efter Pontus by the sea. Uteserveringen och läget vid vattnet är oslagbart. Det är underbart att sitta ute en sommarkväll och blicka ut över Gröna Lund och Skeppsholmen. Coolt och modernt inrett och hög puls.
Ma... Visa hela »

Listad i: Bästa AW
13 nov 2018 · Uppdaterad

Update: Hade så önskat och hoppas att denna gång skulle bli en härlig matupplevelse, men tyvärr..
Dom hade inte koll på deras musslor kan jag rent av säga, hur kan man servera flera trasiga musslor? Det är enligt mig oprofessionellt och oansvarigt!... Visa hela »

26 jun 2016

Skulle testa den omtalade skaldjursbrunchen på midsommardagen men när vi väl kom dit fick vi info om att de ställt in den och att det var den vanliga menyn som gällde. Snopna valde vi att äta där ändå. Tyvärr blev jag extremt besviken jämfö... Visa hela »

31 maj 2015

Grymt ställe både för drinkar och mat. För dig som inte druckit drinkar på deras uteservering kan jag varmt rekommendera en svalkande cocktail i den coola miljön! Här kan man hänga ganska länge!

5 mar 2019

Nah, maten är trött och inte särskilt innovativ. Har haft glansigare dagar.

Personalen verkar ha en tendens att glömma bort en efter en stund.

25 aug 2022

Översätt till svenska »

Just landed in Stockholm and we noticed there was something special about the place, great crowd, a healthy mix of locals and outsiders …. and suddenly, great atmosphere seasoned with really cool lounge music, the right vibe, the right craic

5 dec 2016

Mister French levererar ett fantastiskt trevligt julbord. Rekommderas!!

Sida 1 av 3

Så tycker pressen

5 av 5 · Mitt i Gourmand · 2013-10-04

4 av 5 · Mitt i Gourmé · 2013-10-04

“Smaklycka på fransos med sjövy”

3 av 5 · Aftonbladet · 2013-08-23

“Nyöppnade Mr French serverar mat av högsta klass.”