Bar Hommage Bar Hommage

Delikatessen blir med vinbar

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Parisiska bistron Delikatessen på Krukmakargatan har på senare år haft sällskap av sin prisbelönta cocktailbar, Bar Hommage. Nu byter baren skepnad och blir istället en fransk vinbar.

– Det är verkligen superspännande! Den främsta anledningen till förändringen är att integrera baren ännu mer med Delikatessens franska inriktning, säger sommelieren John Sterner, som senast kommer från Hornstulls Bodega och har ett förflutet på Djuret och Leijontornet.

Delikatessen har funnits i den gamla brandstationen vid Mariatorget i åtta år och blivit synonym med sin romantiska, franska atmosfär. När nu baren intill förvandlas till vinbar blir det med extra fokus på Bourgogne, Rhône, Bordeaux och Jura. Dessutom utökas barmenyn, som framöver alltid kommer att innehålla en varmrätt för under 200 kronor.

Samtidigt passar man på att öppna upp Delikatessen för lunch från den 2 september.

– Vi har totalrenoverat och byggt ut köket för att utöka kapaciteten och även kunna bli en lunchfavorit igen, säger restaurangchefen Pontus Arenberg.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.