Parisiska bistron Delikatessen på Krukmakargatan har på senare år haft sällskap av sin prisbelönta cocktailbar, Bar Hommage. Nu byter baren skepnad och blir istället en fransk vinbar.
– Det är verkligen superspännande! Den främsta anledningen till förändringen är att integrera baren ännu mer med Delikatessens franska inriktning, säger sommelieren John Sterner, som senast kommer från Hornstulls Bodega och har ett förflutet på Djuret och Leijontornet.
Delikatessen har funnits i den gamla brandstationen vid Mariatorget i åtta år och blivit synonym med sin romantiska, franska atmosfär. När nu baren intill förvandlas till vinbar blir det med extra fokus på Bourgogne, Rhône, Bordeaux och Jura. Dessutom utökas barmenyn, som framöver alltid kommer att innehålla en varmrätt för under 200 kronor.
Samtidigt passar man på att öppna upp Delikatessen för lunch från den 2 september.
– Vi har totalrenoverat och byggt ut köket för att utöka kapaciteten och även kunna bli en lunchfavorit igen, säger restaurangchefen Pontus Arenberg.