Familjen Lallerstedt öppnar första nya krogen på 25 år

Den 9 maj får Gondolen ett nytt krogsyskon när Eriks Basar öppnar på Kungsholmen - ett socialt koncept där man kommer att erbjuda allt från takeway-frukost till fika, lunch, middag och barhäng.
- Vi hade egentligen inga planer på att expandera, men när vi fick den här möjligheten kändes det självklart, säger Anna Lallerstedt, ägare på Eriks Restauranger.

Restaurangen - som är Lallerstedt-familjens (Eriks Gondolen, Eriks Bakficka) första nytillskott på 25 år - kommer att husera i det nya kvarteret Basaren i närheten av Fridhemsplan. Utöver en klassisk matsal rymmer lokalen en deli-liknande avdelning där man enkelt ska kunna svänga förbi i farten.

- Jag har bott merparten av mitt liv på Kungsholmen och ser verkligen fram emot att göra Eriks Basar till en del av kroglivet här, säger Anna Lallerstedt.

Både lunch- och middagsalternativ kommer till stor del att präglas av fisk och skaldjur, något som knyter an till Anna Lallerstedts barndom och hennes engagemang i Stockholms Fiskauktion.

- Jag växte i stort sett upp i en fiskaffär och den första krogen pappa öppnade var just en fisk- och skaldjursrestaurang. Eriks Basars meny kommer variera mellan olika typer av rätter, men att öppna en kvarterskrog med riktigt bra råvaror från havet är nog mitt sätt att knyta ihop säcken.

Eriks Basar öppnar på Hantverkargatan 71 D den 9 maj.