Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Eriks Basar

3,3
23 recensioner
Eriks Basar

I kvarteret Basaren på Kungsholmen hittas Eriks Basar som drivs av Eriks Restauranger (Eriks Gondolen, Eriks Bakficka). Här kan man svänga förbi för en fika, något snabbt i farten, en lunch eller middag på plats - lokalen rymmer nämligen både matsal och deli.

”Med ett varmt och tydligt värdskap vill jag som kungsholmsbo skapa en familjär och naturlig mötesplats för såväl mina grannar som långväga gäster." Så förklarar Anna Lallerstedt, som tillsammans med Erik Lallerstedt driver restaurangen, deras gemensamma vision.

Eriks Basar ligger på bottenplan i ett hus som är ritat av Wingårdh Arkitektkontor. Här är det öppet hela dagen, och ambitionen är att såväl stamgäster som lokalbor och förbipasserande ska känna sig som hemma. Menyn har ett gediget, brett utbud av klassiska rätter - här hittas något för de flesta smaker.

Lokalen bjuder på avslappnad miljö med ambitiös inredning där trä, sammet, sten och mässing tillsammans skapar en stilkombination av industri och art deco.

Se även Eriks Gondolen, Eriks Bakficka

Användarbilder på Eriks Basar Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Eriks Basar av Hanna H.
  • Bild från Eriks Basar av Hanna H.
  • Bild från Eriks Basar av Hanna H.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 maj 2019

Hade en riktig PANGKVÄLL här!

Först och främst så hade vi en fantastisk servitris. Vi kanske hade tur men stor eloge till henne! Det var längesedan jag hade en sådan fantastisk serviceupplevelse. Smådetaljerna som när en i sällskapet enba... Visa hela »

12 mar 2019

Började kvällen med två whiskey sours tillsammans med snacks i form av Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd scharlottenlök (65 kr) - alltså lantchips med löjrom, och Svensk getost med rökt lax, honung och kavring chips (70 kr... Visa hela »

24 maj 2018

Har ätit både frukost och lunch. Stället är elegant utan att vara pretentiöst. En trivsam atmosfär med hög nivå på maten till humana priser. Dock har jag upplevt vissa i personalen på lunchen som lite opersonliga. Men överlag bland det bä... Visa hela »

23 maj 2018

Vi gick ut på en styrelsemiddag. Den kraschade när vi inte ville äta ostron som inte reagerade på citronsaft. De var antingen döda eller frysta.
Ingen ursäkt för utebliven förrätt, hovmästaren som sålt 25 ton ostron förklarade mig s... Visa hela »

30 maj 2018

Supergott och jättefin miljö! Så himla glad att det har öppnat en kanonrestaurang i våra kvarter.

13 aug 2018

Kungsgholmens klart trevligaste frukost. Lugnt och prisvärt, och fantastiskt gott.

23 okt 2018

Perfekt storlek på portioner! Bra valmöjlighet och prisklass.

4 feb 2019

En i vårt sällskap blev magsjuk ef besöket. Fick till svar att vi bjuder på något nästa gång ni kommer hit...

4 jun 2019

Vi var sex kvinnor som åt lunch och alla beställde betor med getost. In kom en miniportion med mest grönsallad, några få bitar betor och en tunn skiva getost. Dessutom serverat av en märkbart sur servitris. För 135 kr! Jag mailade restaurangen dagen efter men ha... Visa hela »

26 nov 2018

Konstig hovmästarinna. Tyckte vi var för många sa det upprepade gånger. Vi hade bokat och kommit överens kändes som om vi var välkomna och det skulle ordna sig. Vi lovade äta liknande och bordet var stort nog för oss alla. Vi blev mindre än bokat ä... Visa hela »

20 nov 2018

Var ute och åt med en väninna. Maten var otroligt god (åt supergoda snacks, en med kaviar och en med svamp, samt en fantastisk röding) och servicen var ännu bättre! Jag har själv jobbat i restaurang och uppskattade deras professionella bemötande. Kommer gå... Visa hela »

17 jun 2018

Bottennapp! Grillad gös låter gott men på Eriks Basar serveras den kall, halvrå med inlagda rödbetor. Riktigt äckligt! Dessutom usel service och som inte det var nog fick vi betala för 3 rätter vi inte ätit!

9 nov 2019

Matsalen är trevlig och ljus med bra akustik. Bekväma fåtöljer och runda bord ger en vardagsrums-känsla.
Vinlista med bra urval och menyn ganska klassisk med en personlig touch. Finns snax, fisk, kött och de slår ett även ett slag för vegansk mat. Visa hela »

9 jan 2019

MIDDAG. Vackra lokaler och trevlig personal men maten va inte riktigt bra. Oxfilén skulle vara medium/rare, men va seg och grå. Vi påpekade det men personalen bad oss dela köttbiten för att där hitta en rosa kärna i mitten. Hade stekt den bättre hemma! Fis... Visa hela »

18 aug 2019

Vi var och åt i matsalen efter att restaurangen öppnat igen efter semestern. Samma miljö och servicen och baren var på trevligt humör men maten var något sämre än senast det saknades det lilla extra som vi minns från tidigare.
Vi är åt... Visa hela »

30 maj 2018

Vilken lycka att få in Eriks Basar till kvarteret! Vi har ätit oss igenom både frukost, lunch och middag - maten är i toppklass. Som boende i kvarteret förändrar det här vår vardag, en sann lyx att ha fått in en krog av den här klassen i områ... Visa hela »

12 jan 2019

Besökte under fredagen. God mat, dålig service. Kvinnan som serverade verkade uttråkad, trött och sur. Trevliga lokaler och roliga killar i baren som agerade professionellt och uppmärksamt. Det lyfte besöket samt att maten smakade.

26 nov 2018

Eriks Bazar är min kvarterskrog .mycket god mat
Trevlig personal och bra priser
Kan verkligen rekommendera den här restaurangen .

26 nov 2018

Helt ok, något dyrt med tanke på helheten. Ambitionen verkar vara hög, maten god, vällagad, men enkel utan större nyhetsvärde. Vardagens råvaror förädlade, enkla grönsaker och mycket potatis på bordet. Goda snax, men brödet till kostar... Visa hela »

26 nov 2018

Vi återkom efter ett mycket positivt första besök. Härligt engagemang och vi fick en kanonkväll mitt i veckan trots att vi bokat sent. Både vi och borden bredvid pratade med varann och insåg att vi hittat en pärla i kvarteren. Vi fick tips om vin som dekant... Visa hela »

Sida 1 av 2