Fenix Sthlm är Hagastadens nya mat- och konferens­destination

Fenix Sthlm är Sabis nya satsning vid Torsplan i Hagastaden. Här kombineras mat och dryck med konferensrum och coworking-ytor, och blir till en modern mötesplats med fokus på utveckling, hållbarhet och en inspirerande arbetsmiljö. 

Konferensdelen i Fenix Sthlm är designad av Studio Stockholm, och inhyser sju konferensrum med plats för upp till 100 personer, öppna coworking-ytor, gym och cykelgarage. Under samma tak ligger Gastropol, Fenixs deli, bar och bistro där man erbjuder en matupplevelse tillagad huvudsakligen på ekologiska och närproducerade råvaror. Bakom restaurangen står Mattias Berggren, som också varit med och grundat blanda annat Omaka och Eataly.

– Jag är så glad att få vara en del av Gastropol och att få skapa en ny matdestination i Hagastaden. I delin erbjuder vi allt från frukost, fika och gott kaffe till lunch och after work. Vi har även ett eget bageri där vi bakar allt bröd och fika. I vår bistro serverar vi lunch i en fantastisk miljö. Här hittar man både dagens lunch och en à la carte-meny som innefattar såväl klassiska rätter som helt nya smakupplevelser. Med vår starka bistromeny och bordsbokning vill vi vara det självklara valet för affärslunch i Hagastaden, säger Mattias Berggren, Food & Beverage Manager på Gastropol, i ett pressmeddelande. 

I Gastropols deli serveras bland annat hälsosam frukost, fika från det egna bageriet samt sallader och pizza. Foto: Pressbild

Högst upp i byggnaden ligger en exklusiv takbar med utsikt över Vasastan, där man planerar att regelbundet anordna event, men som också kan hyras både av Fenix hyresgäster och av externa företag och personer för exempelvis kick off eller afterwork.

Gastropol håller öppet under vardagar, delin klockan 7.30-16 och bistron klockan 11-14.