Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Eataly

3,2 • 30 recensioner
Eataly

Italienska matmeckat Eataly finns bland annat på Manhattan, i Tokyo – och i pampiga gamla biograflokaler på Biblioteksgatan i Stockholm. I det populära konceptet ingår tre restauranger, saluhall och café utspritt över två våningar på sammanlagt 3 000 kvadratmeter. Här är tanken att samla allt under ett och samma tak - och att enbart satsa på fina råvaror av hög kvalitet.

La Piazza
Den livliga ”piazzan” mitt i Eataly hämtar inspiration från ett italienskt torg. Ett ställe för alla som vill träffas och umgås över mat och dryck - här kan man till exempel äta lunch och middag eller mötas upp för en fördrink med vännerna. På menyn hittas bland annat ost och charkuterier, pastarätter, sallader och grillat, men här finns även en egen skaldjursdisk. Vin, öl och cocktails står också till buds.

Prima
Prima, som har en egen ingång från Biblioteksgatan, satsar på klassisk atmosfär med en ung, modern twist. Här serveras framförallt säsongsbetonade smårätter att dela på, men också större huvudrätter. Kvällstid förvandlas restaurangen till livlig bar, och för den som vill sitta ”ute” så har Prima en uteservering som är öppen året runt.

La Pasta & La Pizza
Vill man ha pasta och äkta napolitanska pizzor så är det restaurangen på andra våningen som gäller. Här samarbetar man med den italienska pizzaspecialisten Rossopomodoro för att servera vedeldade pizzor som bakas i ugn på 90 sekunder. Pastan i sin tur är handgjord på plats i huset.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 feb 2018 · Uppdaterad

Så glad att denna typen av "mötesplats" har öppnat i Stockholm! Stämningen är så härlig! Tänk att gå runt och strosa i en italiensk saluhall, bland ostar, pasta, fisk, skaldjur osv. medan du sippar på ett glas vin eller en öl. Ser... Visa hela »

21 mar 2018 · Uppdaterad

Jag gillar verkligen det här konceptet och Eataly borde finnas med på allas checklista och pickas av inom en snar framtid!

Lokalen är fantastik och jag tycker verkligen att man har utnyttjar varenda yta.

Vackra målningar i taket och glittriga kristallkronor,... Visa hela »

4 dec 2018

Hur kan man inte gilla EATALY? Om man för en kort sekund vill fly vintermörkret, kylan och förflytta sig till vad som kanske bäst i Stockholm närmar sig utlandet ska man gå hit.

Jag ser det som en festligare mötesplats, där man både kan ä... Visa hela »

25 feb 2018

Hela konceptet är kul, snygg lokal och en massa härlig mat att köpa hem, äta där eller ta med färdiglagat. Vi åt lunch på mozzarellabaren och det var under alla kritik. Själva mozzarellan var det inget fel på förutom att den serverades kall o... Visa hela »

13 sep 2018 · Uppdaterad

Har besökt saluhallen samt provat på två olika lektioner. Lektionerna, varav ena en uppvisning, var 6 av 5. Lite väl livligt inne på piazzan, men det är väl en smaksak. Annars även ätit goda pastaluncher på Prima intill huvudingången. Absol... Visa hela »

27 okt 2018

Har bara ätit på den lilla focacciabaren där man kan välja mellan olika focaccias. Hittar ingen egen profil för det, så jag recenserar här som Eataly. Trevligt koncept och gott. Resten av Eataly såg också spännande ut. Focaccian kostade runt 90 k... Visa hela »

5 feb 2019

Gillar verkligen det här stället! Underbar matshopping hem till det egna köket (om än rätt pricy) och en härlig variation av maträtter. Mozzarellabaren är en favorit, där ost tillsammans med tomater, kronärtskockor och annat färskt gott finns at... Visa hela »

27 okt 2018

Kul att detta konceptöppnat i Stockholm. Riktigt snyggt gjort. Lokalen i sig är pampig, med flera rum och väldigt högt i tak. Snyggt inrett och roligt att det finns så många olika restauranger, delikatessbutik, saluhall och du kan till och med gå på matlag... Visa hela »

6 mar 2018

Väldigt trevlig lokal som gör sig utmärkt för AW/apertivo med alla typer av sällskap. Tyvärr för dålig mat för att jag ska rekommendera restaurangen.

Gå hit för ett glas vitt, skippa maten.

26 mar 2019

Vi var på Eataly och testade deras aw-erbjudande, ostron för 20 kr per styck. Sedan tog vi in olika smårätter. Ostronen var väldigt goda och smårätterna helt okej. Känns som ett bra ställe för AW.

5 jan 2019

En väldigt god pasta i mellandagarna som är värd en fyra. Och fortfarande älskar jag denna saluhall, perfekt dag som helg och när som helst på dygnet.

Pastan hittar ni i restaurangen som ligger mitt i saluhallen, den stora på nedre plan.

Torte... Visa hela »

9 maj 2019

Översätt till svenska »

The pizzeria on the second floor serves a pizza napolitana with 6 (!) different kinds of cheese. Enough said?! The dough is amazing, the staff are very friendly and the space is amazing and inspiring. Don´t miss the piazza for a glass of whine after a long workday either, it is a great social... Visa hela »

8 aug 2018

Fick en barplats på övervåningen och beställde en pizza. Den var så himla god att jag inte kunde sluta le och berättade för alla som orkade lyssna hur fantastiskt det är på Eataly - bästa pizzan jag ätit i Sverige, lätt!

10 apr 2019

Superhärligt att ta en drink mitt i hallen. Har ätit här också ett flertal gånger och inte varit helt övertygad men - jag återkommer så det måste ju betyda något. Älskar stämningen och den snygga lokalen. Damernas behöver man frå... Visa hela »

2 mar 2018

Fick vänta i 35 minuter på att få det bord som vi hade bokat. Sedan fick vi dessutom vänta ytterligare ett bra tag på att få beställa. Givetvis blev det fel med beställningen och vi fick inte den mat som vi hade beställt. Överlag var servicen int... Visa hela »

13 apr 2019

Fin lokal, ok service, men maten var ingen höjdare

18 aug 2018

Jättefin restaurang och jättegod pizza! Jag åt en margaritha och den var väldigt god, som en ugnsbakad pizza ska smaka! Kul med de små stånden och nästa gång blir det ett besök nere på ”torget”.

25 apr 2018

Positivt överraskad! Trodde det skulle vara kaos och överhype. Men icke! Bra service, god pizza. Men lite väl mycket folk och därmed svårt att få bord, men det är ju inte Eatalys fel. Kommer tillbaka snart!

31 okt 2018

Fin lokal och rolig idé men lokalerna är för bullriga för att man ska kunna samtala. Jag tog en pizza och den var blöt av den vattniga tomatsåsen så det var ju ingen krispig napolitansk pizza om jag säger så. Kommer inte gå tillbaka.

12 dec 2018

Toppen! Rekomenderas.

Sida 1 av 2