Svart sesam med browniesmulor är en av mjukglassarna som serveras på Fotografiska. Svart sesam med browniesmulor är en av mjukglassarna som serveras på Fotografiska.

Foto-inspirerad mjukglass på Fotografiska i sommar

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

I sommar kan du njuta av riktigt fotogenisk glass på Fotografiskas uteservering Verandan. Under konceptet “Before-or-after-watching-the-exhibition-soft-serve” (vars namn är ungefär lika långt som tydligt) serverar man mjukglass inspirerad av de pågående utställningarna på museet, med ingredienser som svart sesampasta, tomat- och jordgubbssås och olivolja. 

Från juni till augusti går mjukglassmaskinen varm (eller snarare kall) på Fotografiskas uteservering. Den första glassen att serveras, den 29 maj–8 juni, är inspirerad av utställningen ToiletFotoPaperGrafiska med smak av olivolja och havssalt, toppad med en tomat- och jordgubbssås samt basilikablad. Den 12 juni–31 juli serveras en mjukglass i stil med Anton Corbijn smaksatt med svart sesampasta som toppas med browniesmulor, och till sist, den 1–31 augusti står en glass i Marco Brambilla-anda på menyn, toppad med kak- och mandelsmulor samt en sås på röda bär.

Mjukglassarna kostar 35 kronor och är lanserade tillsammans med Oatly, och är således helt veganska.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.