Fredsgatan 12 öppnar dörrarna under regi av Christian Hellberg

Många har varit nyfikna på vad Christian Hellbergs nya krogsatsning skulle kunna vara – nu står det klart. La Boca Doce öppnar upp dörrarna den 17 november och det är den gamla restaurangen och nattklubben Fredsgatan 12 i Stockholm som får husera med golv, tak och väggar åt den nya krogen.

La Boca Doce, en restaurang som utlovar hög puls, stimmig matsal och en färgstark cocktailbar, öppnar snart dörrarna mitt i centrala Stockholm. Inspirationen kommer från Buenos Aires och främst de stökiga hamnkvarteren i La Boca, en stadsdel som representerar både Sydamerika och länderna kring Medelhavet.

Pressbild

– Vi vill driva en krog som vi själva skulle vilja gå till med låg tröskel in och högt i tak. Restaurangen kommer att ha stort fokus på mat där gästerna själva involveras i alla steg och kanske till och med blir serverade av kocken direkt i köket. Ambitionen är att vara en varm famn i Stockholms nattliv, säger Christian Hellberg, krögaren och vinnaren av Årets Kock, som tidigare drivit Griffins' Steakhouse.


Pressbilder

Köksmästare blir Mattias Dahlström, en kock med lång erfarenhet inom krogbranschen som under lång tid arbetat sida vid sida med Christian Hellberg, bland annat på Griffins Steakhouse. Matens tillagningssätt har starka influenser av Sydamerika och Medelhavet, med inspiration från olika grilltekniker, främst asado och churrascarior.

– Vi vill tro att våra gäster gillar att gå ut och umgås, samlas runt ett bord som fylls till brädden med fat, skålar och glas. Kombinationen av mat, musik och puls blandat med det familjära är något vi verkligen brinner för, och detta kommer reflekteras i restaurangen, fortsätter Christian Hellberg.

Bokningen för La Boca Doce är öppen, med bord från och med den 17 november.