Pressbild Pressbild

Företaget vill rädda dina trädgårdsäpplen

För första gången öppnar frukträddarföretaget Rscued upp för att rädda privatpersoners frukt och välkomnar alla till en frukträddarhelg under två dagar i Stockholm. Målet är att kunna släppa en must av den räddade frukten under namnet ”Trädgårdsäpplen” våren 2021.

30 procent av all frukt och grönt som odlas i världen slängs. Sedan 2015 har företaget Rscued räddat frukt från butiker, grossister och lager medan det har varit kalla handen för privatpersoner. Nu blir det ändring på det.

”Det började komma frågor om vi tog emot äpplen via mail, telefon och sociala medier redan i slutet av juli och de senaste tre veckorna har jag fått en fråga om dagen. Då kände vi att det var dags att rädda även privatpersoners trädgårdsfrukt”, säger Truls Christenson, medgrundare.

Helgen den 12-13 september är det frukträddning som gäller i Stockholm. På lördagen välkomnas privatpersoner att komma till Stora Coop Bromma, mellan klockan 10-16, för inlämning. Under söndagen avslutas helgen på Herrängens Gård mellan klockan 12-15 med äppelräddaryoga, tillsammans med About Yoga, mellan 13-14.

De första som kommer med äpplen får en frukträddar-tshirt som bevis på att de numera är en frukträddare. Det kommer även vara möjligt att handla juice och shots till fabrikspriser.

Information
  • Datum
    12 sep. 2020 och 13 sep. 2020