Guide Michelin-krog öppnar igen – efter totalrenovering

Efter genomgående renoveringar är det äntligen dags för den välomtalade restaurangen Aloë att slå upp dörrarna igen. Från och med den 12 april kommer man att mötas av såväl ny skrud som nya ansikten på restaurangen med en stjärna i Guide Michelin.

På Aloë vill man att gastronomi ska vara något man delar, och upplever tillsammans med andra. Detta är något man har haft i åtanke när man satt sin nya prägel på restaurangen, i såväl väggarna som i maten. Man har gått igenom omfattande renoveringar, raserat, kontemplerat och tänkt om för att kunna sätta ihop alla pusselbitar.

– Aloë är en restaurang som vi från grunden byggt upp på känslor, kontraster, traditioner och personlighet. Efter att snart ha drivit restaurangen i fyra år samt förärats med vår första Michelinstjärna kände vi att vi var på väg att bli något vi inte är eller vill vara. Ganska snart efter detta, under våren 2018 bestämde vi oss för att sätta ner foten och börja om från början och hitta tillbaka till oss själva igen, berättar Daniel Höglander och Niclas Jönsson, grundare av Aloë.

Man kommer enbart att servera en fast meny till ett fast pris, och till det kan man välja vinpaket eller alkoholfritt paket. Aloë välkomnar även en ny restaurangchef i Maria-Magdalena Johansson som kommer närmast från Esperanto och Spritmuseum Restaurang. Sommelier Rasmus Klintberg som varit med sedan start blir kvar, tillsammans med kökschef Emanuel Tärnqvist.

– Det vi vill göra med vår nyöppning är att ta tillbaka det som gastronomi är för oss och vad det en gång var, det vill säga glädje, gemenskap, värme, generositet och tradition. Vi vill att en kväll hos oss inte bara skall bestå av perfekt utförd mat, service och dryck, utan även intressanta möten med nya människor. Vi vill att feststämning skall råda hos oss och har därför valt att ta till ett lite nytt grepp i första mötet med gästerna men även under måltiden, säger Daniel och Niclas.

Aloë öppnar igen fredagen den 12 april.