Team Sweden består av president Tommy Myllymäki, commis Noel Moglia, tävlingskandidat Gustav Leonhardt, och coach Peter Asp Jelksäter. Foto: pressbild Team Sweden består av president Tommy Myllymäki, commis Noel Moglia, tävlingskandidat Gustav Leonhardt, och coach Peter Asp Jelksäter. Foto: pressbild

Gustav Leonhardt med team är redo för Bocuse d'Or

Den 20 mars går Europafinalen av prestigefyllda Bocuse d'Or av stapeln i Trondheim, där några av världens bästa kockar gör upp om platserna i världsfinalen. I ett provkök i Slakthusområdet i Stockholm förbereder sig Gustav Leonhardt och Team Sweden inför de tuffa tävlingsmomenten. 

Totalt 65 länder deltar i Bocuse d'Or, världens mest ansedda gastronomiska tävling. I den europeiska finalen ska lagen under stor tidspress skapa kreativa maträtter av högsta klass. Lokala råvaror från värdlandet Norge står i fokus: skrei, klippfisk, pilgrimsmussla och ren. Det svenska laget, med Årets Kock 2021-vinnaren Gustav Leonhardt i spetsen, övar sju dagar i veckan för att sätta de avgörande detaljerna. 

– Vi måste vara förberedda på allt. Rätterna tillagas under väldig tidspress och det är samtidigt viktigt att utnyttja hela tiden för att kunna uppnå den komplicerade och höga kvalitet som juryn är ute efter. Därför spenderar vi dagarna med att laga rätterna, om och om igen, säger Gustav Leonhardt i ett pressmeddelande. 

Världsfinalen av Bocuse d'Or går av stapeln i januari 2025 i franska Lyon.

Information
  • Datum
    20 mars