Gänget bakom Le Rouge öppnar nytt hotell- och krogkoncept i vår

Trots att coronapandemin slagit hårt mot branschen satsar Gastro Group på omfattande renoveringar och nya krogöppningar. I detta nu planerar man för fullt inför lanseringen av ett stort hotell- och restaurangkoncept mitt i Stockholm city till våren, som går under namnet Le Blanc.

Med 15 års erfarenhet inom restaurang- och nöjesbranschen i ryggen klev Navid Kabiri in som operativ chef på Gastro Group under 2020. Gruppen har tagit över välkända krogar som Storstad, Ljunggren, och klassiska Le Rouge som återöppnade förra året efter några års uppehåll, men som nu fått ta en paus på grund av coronapandemin.

– Vi planerar att öppna Le Rouge igen i mitten av februari, då vi kommer hålla öppet fredagar och lördagar till en början. Då satsar vi hårt på Le Rouges koncept med cabaret-tema och det franska köket som kökschef Jonathan Swartling står bakom, berättar Navid.

– På Ljunggren har vi bytt ut menyn till en asiatisk crossover, men sushin är kvar. På Storstad håller vi, tillsammans med entreprenören Daniel Boudal, på att fräscha upp båder lokaler och menyer, men det är fortsatt fokus på just klassisk svensk husmanskost. Stammisarna kommer känna igen sig, men inriktningarna är rejält upphottade.

Satsar på franskt koncept
Trots att coronapandemin slagit till hårt mot restaurangbranschen låter inte Gastro Group sig stoppas. Renoveringarna är i full gång och man planerar även för lanseringen av ett stort projekt i Stockholm city under våren, vid namn Le Blanc. Här väntar en stor, inglasad året-runt-uteservering, en inomhuslokal och även 35 hotellrum.

– Vi bygger på det franska temat från Le Rouge med mycket skaldjur, kött och grillat. Konceptet kommer vara lite vuxnare och lugnare inomhus, men på uteserveringen kommer det vara mer fest med underhållning och dj:s. Tanken är att bygga upp den franska flaggan, då vi sedan tidigare har Le Rouge ("Den röda"), nu Le Blanc ("Den vita") och i framtiden hoppas vi kunna öppna en Le Bleu ("Den blåa"). Vi har även två andra projekt på gång, ett på Scheelegatan och ännu ett på Kungsholmen. 

Vill skapa fler jobbmöjligheter
Att satsa på renoveringar, och till och med starta upp helt nya projekt, är det inte alla som vågar i pandemitider. Men Navid ser ett ansvar i att fortsätta kämpa på, trots tuffa tider.

– Vi försöker se det positivt – ju bättre inställning desto bättre framtid. Med mycket personal att ta hand om har vi ett ansvar för dem, men vi vill även skapa fler jobbmöjligheter och få ruljans på ekonomin igen. Vi anpassar våra verksamheter mycket efter rådande restriktioner, men anser att regeringen har brustit i sin information. Därför kommer vi ställa oss utanför våra restauranger klockan 15 varje dag och slå i kastruller.

Storstad öppnade den 29 januari, Le Rouge den 12 februari och Le Blanc planerar att öppna i maj.