Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Storstad

3,0 • 6 recensioner
Storstad

Det populära Vasastanshaket Storstad har sedan 90-talet blivit en modern klassiker som lockar allt från mediafolk till turister. Här regerar franska influenser på bistrovis, men krogen funkar precis lika bra för barhäng och afterwork. 

Storstad öppnade 1999 och blev snabbt ett självklart Vasastan-hak bland såväl mediafolk och kvartersstammisar som bland businessfolk och turister. Idag håller man ställningarna i uppdaterad form med en omgjord matsal, dubbelt så stor som den ursprungliga. Stilen går i ljust bistrostuk med kaklade väggar, mässing, vita dukar och träfärgade bistrostolar, och tanken är att kombinera höga ambitioner i köket med genuin kvarterskrogsatmosfär.

På menyn är det säsongsanpassade råvaror och variation som gäller. Fokus ligger på det franska köket med kontinentala inslag - här hittar man bland annat crepe, steak tartar och "slaktarbräda". Självklart är klassiker som entrecote med bordelaise och potatisgratäng med comté välrepresenterade på meny och avslutningsvis krämiga franska ostar eller chokladmousse till efterrätt.

Storstad är efter flera år fortfarande lika populärt för sitt barhäng som lockar ett mixat klientel, inte minst bestående av drink- och ölsugna afterworkare. Den dova baravdelningen är inredd med svarta läderfåtöljer och funkar bra för AW och allmänt fredags- eller lördagsmingel med schysst musik. Under sommaren står även uteserveringen på Odengatan öppen, ännu ett populärt tillskott till Vasastansfloran.

Kolla även in bakfickan Olssons Skor som ligger vägg i vägg.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Jacob H.

Stök-trevlig bar. Har inte ätit så vet inte hur det är. Halvdålig akustik så även när det är halvfullt är det svårt att prata.

Fredric E.

Det gillar med Storstad är att man vet vad man får. Stort dryckesutbud, god fransk bistromat och bra puls. Helt klart ett av Vasastans bästa awhak.

Joel T.

Storstad borde nästan heta storebror, ett ställe du alltid kan lita på.

Finns en anledning att det oftast är fullt både på uteserveringen och inomhus, bra service med lagom många olika öl och duktiga bartenders. Maten och menyn är lagom extra... Visa hela »

Camilla A.

Ett säkert kort om man vill ta en aw! Storstad passar dig som vill ha liv och rörelse då det ofta är knökfullt och hög ljudvolym! Perfekt om man vill få lite puls men kan bli riktigt trångt. Maten är okej men det är mer för baren och hän... Visa hela »

Fredrik F.

Storstad är nog känt som ett av Vasastans säkraste kort för AW, här blir allt knökfullt efter arbetstid mot slutet av arbetsveckan. Hela stället är som gjort för kvällens första öl/drinkar, blir snabbt hög volym och puls vilket kan va... Visa hela »

Patrik F.

Otrevlig bartender som valde vilka som var "rätt" kunder och vi andra blev ignorerade. Det var viktigare att lukta i shakern ett antal gånger och titta ut i lokalen än att ta upp drinkbeställning.

Dock ett mycket trevligt uppträdande med sång ur Ca... Visa hela »

Så tycker pressen

5 av 6 · Nöjesguiden · 2011-06-09

“De klassiska rätterna är handplockade och kombinerade på ett sådant sätt att det största problemet blir en svår beslutsångest över vad man ska välja, och den största rädslan att bli mätt för fort.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2011-05-27

“Restaurang Storstad gör mat för de många i en lokal som inte exkluderar någon. Hade Ingvar Kamp­rad drivit semiflott mellan­priskrog i Stockholm hade han gjort likadant.”

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2011-04-08

“Storstad - God hand med favoriter.”