Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Storstad

2,9
15 betyg
Redigera Storstad
Storstad

Det populära Vasastanshaket Storstad har sedan 90-talet utvecklats till en modern klassiker som lockar allt från mediafolk till turister. Här regerar skandinaviska influenser på bistrovis, men krogen fungerar precis lika bra för barhäng och afterwork.

Storstad öppnade 1999 och blev snabbt ett självklart hak i Vasastan, bland såväl mediafolk och kvartersstammisar som turister. I dag håller man ställningarna i uppdaterad form med en omgjord och större matsal, som faktiskt är dubbelt så stor som den ursprungliga. Stilen går i ljust stuk med kaklade väggar, mässing, vita dukar och träfärgade stolar. Tanken är att kombinera höga ambitioner i köket med en genuin och välkomnande kvarterskrogsatmosfär.

På menyn är det hög kvalitet, bra råvaror och variation som gäller. Fokus ligger på det skandinaviska köket och du hittar bland annat rätter som köttbullar med klassiska tillbehör, torskrygg med dillkokt potatis samt Biff Rydberg på matsedeln. Runda av middagen med tre sorters kakor eller en saffranspannkaka med havtornssylt till dessert.

Storstad är efter flera år fortfarande lika populärt för sitt barhäng, som lockar ett mixat klientel – inte minst bestående av drink- och ölsugna afterworkare. Den dova barsektionen är inredd med svarta läderfåtöljer och ur högtalarna kommer schysst musik. Under sommaren står även uteserveringen på Odengatan öppen, vilken är ännu ett populärt tillskott till Vasastansfloran.

Kolla även in bakfickan Olssons Skor som ligger vägg i vägg.

Användarbilder på Storstad Visa alla

  • Lägg till bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
9 apr 2019

Ett typiskt aw ställe! Funkar utmärkt för både en snabb drink eller om man vill sitta och snacka där med sällskap hela kvällen.
Själv hamnade man där en tidigare lördag när jag och vännen ville ses på ett glas. Det var mycket fo... Visa hela »

28 feb 2019 · Uppdaterad

Bar och restaurang. Lite stelt för att vara Vasastan. Bättre drag på grannkrogen Olssons skor.

5 mar 2018

Perfekt bar när man ett större sällskap. Bra för AW eller som ett stop påväg ut i natten. Har tyvärr inte testat maten så jag får komplettera min recension efter det.

28 feb 2018

Bra häng för en after work eller barrunda! Trevlig personal i baren som levererar vad dom ska. Ser fram emot att uppleva maten någon dag!

22 maj 2015

Stök-trevlig bar. Har inte ätit så vet inte hur det är. Halvdålig akustik så även när det är halvfullt är det svårt att prata.

19 apr 2017

Det gillar med Storstad är att man vet vad man får. Stort dryckesutbud, god fransk bistromat och bra puls. Helt klart ett av Vasastans bästa awhak.

10 okt 2020

Bra AW-ställe, perfekt som fördrink innan middagen men håller även stämningen senare på kvällen!

28 feb 2019

Hamnade på Storstad helt på måfå. Kom hem en fredag kväll, somnade på soffan och väcktes med ett samtal från en gammal kollega som bara råkade hänga på Storstad. Ett par minuter senare var jag nyduschad och redo för öl.
Sto... Visa hela »

8 jun 2015

Ett säkert kort om man vill ta en aw! Storstad passar dig som vill ha liv och rörelse då det ofta är knökfullt och hög ljudvolym! Perfekt om man vill få lite puls men kan bli riktigt trångt. Maten är okej men det är mer för baren och hän... Visa hela »

6 okt 2020

De två servitriserna som serverade oss var inte särskilt engagerade eller ”service-minded”. Maten var inte särskilt bra. Annars trevligt läge och lokal.

8 jun 2015

Storstad borde nästan heta storebror, ett ställe du alltid kan lita på.
Finns en anledning att det oftast är fullt både på uteserveringen och inomhus, bra service med lagom många olika öl och duktiga bartenders. Maten och menyn är lagom extravagan... Visa hela »

31 maj 2015

Storstad är nog känt som ett av Vasastans säkraste kort för AW, här blir allt knökfullt efter arbetstid mot slutet av arbetsveckan. Hela stället är som gjort för kvällens första öl/drinkar, blir snabbt hög volym och puls vilket kan va... Visa hela »

22 dec 2017

Bra ställe du alltid kan lita på.
Goda drinkar och klockrent koncept som alltid gör att kvällen fortsätter långt in på småtimmarna.

17 dec 2017

Fick jättetråkigt bemötande av en bartender hos er. Så jävla illa att jag gick. Aldrig blivit så illa bemött.

4 feb 2017

Otrevlig bartender som valde vilka som var "rätt" kunder och vi andra blev ignorerade. Det var viktigare att lukta i shakern ett antal gånger och titta ut i lokalen än att ta upp drinkbeställning.

Dock ett mycket trevligt uppträdande med sång ur Ca... Visa hela »