Ida Bauhn är Kocklandslagets första kvinnliga lagkapten. Ida Bauhn är Kocklandslagets första kvinnliga lagkapten.

Hon blir Kocklandslagets första kvinnliga lagkapten

I februari 2024 är det dags för Culinary Olympics i Stuttgart och Kocklandslaget växlar nu upp tempot inför mästerskapet. Laget har värvat nya medlemmar och kocken Ida Bauhn kliver in som första kvinnliga lagkapten.

Det är ungefär ett år kvar till Culinary Olympics och förberedelserna för Kocklandslaget har börjat dra igång. Efter silvret i Culinary World Cup i december har laget laddat batterierna och i mars börjar hårdträningen. Nytt för i år är att Ida Bauhn ta över ansvaret som lagkapten efter Ludwig Tjörnemo. 

– Det här är såklart en stor ära, jag har ju varit väldigt stolt över att vara del av laget i snart två år men att nu kliva upp som kapten betyder så otroligt mycket för mig. Jag lärde mig mycket under VM och är revanschsugen, så jag kommer göra allt jag kan i rollen som kapten för att ta laget till ett OS-guld nästa år, säger Ida Bauhn.

Ida Bauhn anslöt till Kocklandslaget våren 2021 och blev då, tillsammans med tidigare lagkamraten Matilda Ewaldh, den första kvinnliga kocken i laget på många år. Hon kommer från Göteborg men bor i dag i Stockholm där hon frilansar som kock.

Sedan VM har laget rekryterat nya medlemmar, däribland Desirée Jaks och David Forsman Törnqvist från restaurangerna Spesso och Lilla Ego i Stockholm. 

Svenska Kocklandslaget består av: 
Ida Bauhn, Team Captain - frilans
Magnus Santesson - Kock på Stadshuskällaren
Tobias Lundgren - Kock på Nordic Light Hotel
Emil Persson - Kock på Operakällaren
David Forsman Törnqvist - Kock på Lilla Ego
Desirée Jaks - Kock på Spesso
Johanna Rampitsch - Konditor på Spesso
Malin Lönneberg - Konditor på Desserthantverk Resarö
Erik Möller - Kock och konditor på Clarion Post Hotell
Marie Skogström, Coach - Äger och driver Mat & Vin Slottsparken i Malmö
Jens Ericsson, General Manager - Svenska Kocklandslagen