Restaurang Stadshuskällaren

4,5
2 betyg
$$$-$$$$
Svensk restaurang
Hemsida
Instagram
Stadshuskällaren
4,5
2 betyg
Hemsida
Instagram

När man kliver in på Stadshuskällaren, som är en av Stockholms äldsta restauranger och grundades 1922, känner man direkt historiens vingslag och sveps med i den högtidliga stämningen. Restaurangen tillhör gruppen Stadshusrestauranger, som även står bakom systerkrogen Ragnars Skafferi, och inte minst bankettverksamheten i Blå Hallen där Nobelmiddagen serveras varje år.

Miljön på Stadshuskällaren skvallrar om dess hundraåriga historia. De stora magnifika målningarna i både tak och på väggar, i kombination med ljusträd och röda mattor, skapar en intim och tidlös omgivning. Bardelen är möblerad med tidstypiska rottingmöbler och stenbord, medan du i matsalen slår dig ner vid klassiskt uppdukade bord med vita dukar och linneservetter. Inredningen är skapad av den svenska formgivaren Jonas Bohlin.

À la carte-menyn genomsyras av svenska smaker och råvaror med en modern touch, och inspirationen kommer från den nordiska skogen. Här hittar du säsongsbetonade rätter som hjortsadel med rotselleri, fjällröding med ostronvelouté, fläder och svartrot eller vildsvin med confiterad potatis och äpple. Övriga menyer för lunch, chef's table, fest och Nobel är alla skräddarsydda för sitt rätta ändamål, men genomsyrar samma svenska smaker, hämtade från skogen.

Unikt för Stadshuskällaren är att man som större sällskap kan få ta del av Nobelmenyn. Ett roligt och unikt koncept för till exempel jubileumsfirande och födelsedagar, eller om man bara är nyfiken på att äta en riktig Nobelmiddag i en anrik miljö.

Föreslå ändringar

Recensioner av Stadshuskällaren

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 maj 2023

Specialdesignad avsmakningsmeny Från Skog till stan, ikväll på Stadshuskällaren. 🌳🌆 Menyn satt av @edbergalbin och vinpaket av @vinlepp . Riktigt grym meny med magiska smaker i en av Stockholms mest historiska lokal @stadshuskallaren . Pris: 1095:-, vinpaket 375:-. Betyg: 5/5... Visa hela »

10 maj 2020

Svårt och veta hur man ska recensera detta. Vi var snabb med att boka bord när vi fick nys om att Jimmi Eriksson skulle köra lite vinnarrätter. Något man sällan upplever. Äta mat från en av våra främsta tävlingskockar.

Maten finns... Visa hela »