Kända matkreatörer bildar allians – för att rädda planeten

Nu går Fotografiska, Urban Deli, Farang, K-märkt och Gastronaut Catering samman i Matalliansen – ett nytt samarbete som ska skapa mer hållbarhet i event- och konferensbranschen.

Från och med i höst kommer Fotografiska att erbjuda sina event- och konferensgäster ett nytt matutbud genom Matalliansen. Fotografiskas matkreatör Paul Svensson är initiativtagare till det nya samarbetet där närodlat, medveten djurhållning, Zero Waste och socialt ansvar står i fokus.

– Fotografiskas vision är att bidra till en mer medveten värld. Att vi fem gemensamt skapar denna allians av aktörer som brinner för mer hållbara lösningar kring hur vi ska använda oss av planetens resurser, är en dröm som nu går i uppfyllelse, säger han.

Såväl Fotografiska som Urban Deli, Farang, K-märkt och Gastronaut Catering är sedan tidigare engagerade i hållbarhetsfrågor och vill bidra med hjälp av samarbetet.

– När vi på Farang fick frågan om vi ville vara med i detta samarbete blev det ett självklart ja då vi känner att vi kan tillföra en viss krydda från det sydostasiatiska köket och vi ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med de övriga restaurangerna, säger Kim Öhman, Farang.