Krögarna från Calle P tar över rodret på Berns Asiatiska

Mer puls, mat och drinkar – det utlovas när gänget bakom Calle P och Coquetel Social tar sig an kroginstitutionen Berns Asiatiska.

Den 1 september är det dags för krögarna Anton Surtell, Axel Ohlson och Simon Ramn Alenius att axla det kreativa och operativa ansvaret för den pampiga krogen i Berzelii park. Berns Asiatiska var den första kinesiska restaurangen i Sverige när den öppnade på 1940-talet, och nu ska man förhöja stämningen med fest, glädje och en internationell känsla. Trion har även bytt ut menyn, som får närmare 50 olika rätter med inspiration från hela Asien, samtidigt som drinkarna har fått utökning.

– På drinklistan fortsätter vi att jobba med mötet mellan en svensk och en asiatisk ingrediens i drinkarna, men ökar utbudet och närheten till den asiatiska drycken i form av bland annat Sake och Shaoxing. Vi vill höja både servicenivån och feststämningen ett par snäpp och kommer bland annat rulla ut en drinkvagn i matsalen för att ta allting närmre gästen, säger Simon Ramn Alenius i ett pressmeddelande.

I slutet av kvällen ska musiken skruvas upp och på helgerna kommer dj:s att stå för pulsen.